Въпрос към Валери Симеонов заради протестите: Вие сега къде сте - в България ли сте?

9866
Въпрос към Валери Симеонов заради протестите: Вие сега къде сте - в България ли сте?
Снимка: БГНЕС

За мен няма никакво съмнение в достоверността на записите, представени от прокуратурата на медиите (бел. ред. – на новите разговори на Божков). Всяка вечер агресивни групи предизвикват полицията – изпочупиха стъклата на вратата на Партийния дом. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

В момента сме обект, съпричастни на битка за смяна на конституционното управление на държавата, от хора с 18-19 обвинения и с подкрепа на президента. Ситуацията не е за подценяваме и не може да се каже колко време ще продължи, обобщи Симеонов пред Нова телевизия.

Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов

Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на сутрешния блок Антон Хекимян завеждат дело срещу лидера на НФСБ и част от уп...

Лидерът на НФСБ определи за "изключително самонадеяно" поведението на Васил Божков как можел да управлява дистанционно протеста. Не казвам, че протестиращите са хора на Божков, уточни Симеонов. Във всички случаи (за Божков) става въпрос за сериозна група от хора, убеден е бившият вицепремиер и настоящ депутат.

Не можем да очакваме цялото общество да е доволно – винаги има значителен процент, който не е доволен, това е естествено, коментира Симеонов. А на въпрос може ли управляващите да продължат в тази ситуация и докога, отговорът беше: "Не мога да ви разбера въпроса". И определи, че не можело държавата да се разтури заради протестите на няколкохиляди души, като направи сравнение с автопоходите през 2018 година заради цените на горивата.

"Вие сега къде сте – в България ли сте? Сравнявате тези протести с протестите на горивата", попита Виктор Николаев, а отговорът на Симеонов е: "Да", защото нямало основание и в двата случая – Иван Гешев е на поста си от 6 месеца и, според Симеонов, работи добре. Депутатът попита и защо не обърнем внимание и на другите хора – например 350 000 гласували за "Обединени патриоти" и какво щяло да стане, ако те излязат по площадите, а 1,5 млн. подкрепяли управлението с гласа си от изборите. "Искането е едно, желанието е друго – не може властта да изпълнява мераците и желанията на няколко хиляди човека", заяви Симеонов.

"2013 година имаше маршировки по жълтите павета – да, и кво", добави депутатът от НФСБ, според който властта се формира само чрез избори. Причина ли е за оставка това, че "Обединени патриоти" вдигнаха пенсиите два пъти, до 250 лв., че спасихме България от мигрантите, продължи Симеонов.

Версията на МВР за инцидента пред парламента - атака на протестиращи (СНИМКИ)

Стигна се до ексцесии, въпреки многократните предупреждения на полицията - това е основното заключение в обясненията на полицията за сн...

На въпрос дали управлението ще плати политическата цена на действията на прокуратурата, Симеонов каза така: „Цената няма значение, законът е над всичко”. Той е категоричен – когато някой човек е заподозрян, къде трябва да се търсят документи – едното място е в работата, другото е вкъщи, визирайки влизането на държавното обвинение в Президентството. И поиска прокуратурата да подходи по еднакъв начин и в случая със снимките и записите на Бойко Борисов.

За финал Симеонов определи, че президентът Румен Радев се държи като мутра - защото му влезли в къщичката. Мутренското поведение било да се действа с бухалка, с рекет, по думите на бившия вицепремиер.

Междувременно, пред хотел "Берлин" в София хора от младежката организация на "Да, България" се събраха "да пият кафе" с Делян Пеевски. Аналогията сочи към прословутото пиене на кафе на премиера Бойко Борисов и Лютви Местан, когато беше формален лидер на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика