"Възраждане" и "Мир" също поискаха незабавна оставка на правителството

14064
"Възраждане" и "Мир" също поискаха незабавна оставка на правителството
Снимка: БГНЕС

Още две партии, този път извънпарламентарни, поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов. Като мотив за исканата оставка и двете партии посочват разследването, което се води в Каталуния срещу българския премиер за пране на пари.

"Преди малко ми се обади мой приятел от Испания, Георги Георгиев, за да ме информира, че водещата новина по испанското национално радио днес е, че прокуратурата в страната започва разследване срещу Бойко Борисов за предполагаемо пране на пари. Разследването е заради притежавана от българска гражданка къща в Барселона, на която се приписва връзка с Борисов. Разбира се, всеки е невинен до доказване на противното:)

БСП поиска оставката на Бойко Борисов и цялото правителство

Искаме незабавно оставката на премиера Бойко Борисов и цялото правителство, декларираха от БСП. Като повод за искането на оставката, со...

Няма нужда от излишни емоции. Самият факт, че срещу българския министър-председател започва разследване за пране на пари в размер на над 10 млн. лв. е достатъчно основание Бойко Борисов да подаде своята оставка. Другият вариант е да чака да бъде изведен от Министерския съвет така, както Нено Димов беше изведен от Министерството на екологията миналия месец.

Възраждане настоява за незабавната оставка на Бойко Борисов!". Това пише в своя профил в социалната мрежа фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

От политическа партия "Мир" пък освен оставката, поискаха главният прокурор Иван Гешев да стартира процедура, която да осветли данни по разследването на испанските власти.

Ето какво пишат от формацията:

Ние от Политическа партия МИР, водени от етичните и морални правила, възприети и имплементирани във водената от нас политика, призоваваме премиерът Бойко Борисов незабавно да подаде оставка.

"Ел Периодико": Каталуния разследва Бойко Борисов и дали не е замесен в пране на пари

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е з...

Пореден повод за нашето искане е информацията за разследване на автoнoмнитe пoлицeйcки cили нa Кaтaлуния и aнтикoрупциoннaтa прoкурaтурa срещу миниcтър-прeдceдaтeля нa Бългaрия Бoйкo Бoриcoв, който, според разследващите е cвързaн cъc cхeмa зa мeждунaрoднo изпирaнe нa пaри c крaйнa дecтинaция Бaрceлoнa.

Наличието дори на съмнение, че човек в управлението на страна членка на Европейски съюз е свързан с престъпна дейност, трябва да води към незабавното му отстраняване от поста, който заема.

Настояваме главният прокурор Иван Гешев да стартира процедура, която да осветли данни по разследването на испанските власти и да предприеме всички законови действия по доказването или отхвърлянето на твърдението, че Бойко Борисов е замесен в престъпна група с цел парична измама.

Също така настояваме, докато се води разследването, Бойко Борисов да бъде отстранен от всички държавни позиции, които заема, а партията му да поеме отговорност като още в този момент подаде оставка.

България отдавна не е правова държава, а през последните 10 години се превърна в нарицателно за корупция.

Многолюден протест пред парламента на ПП „Възраждане“ (ВИДЕО)

Протест, организиран от партия „Възраждане“ пред Народното събрание, стартира малко преди обяд. Официалната изтъкната причи...

На територията на страната ни се шири върхушка от приближени до властта, които дооглозгват и без друго разрушената икономика на държавата.

Политическа партия МИР настояваме за върховенство на закона и всеки, който под една или друга форма руши доброто име на страната, трябва да понесе не само политическа, но и наказателна отговорност."

Припомняме, че по-рано днес от БСП също поискаха оставката на правителството, но като основен мотив посочиха манипулации по отношение на икономическия растеж на страната.

От "Обединени патриоти" пък посочиха, че не са "съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции". Повод за нападките им към управляващите стана изборът на нов състав на Комисията за регулиране на съобщенията, където беше избран кадър на ДПС, вместо такъв на "патриотичната" коалиция. Това провокира ред коментари в пленарната зала за задкулисна договорка между ГЕРБ и ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика