За къщата в Барселона Дончев взе да намеква, че Испания може да има интерес заради бюджета на ЕС

18180
За къщата в Барселона Дончев взе да намеква, че Испания може да има интерес заради бюджета на ЕС
Снимка: БГНЕС

Разследван ли е Бойко Борисов за пране на пари – това, което разбрах, е, че властите в Испания разследват "къщата в Барселона", не премиера. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по актуалния скандал, засягащ Борисов.

Дончев подчерта, че има човек (бел. ред. – Александър Чаушев), който твърди, че имотът е негов, а премиерът е отрекъл. Стопроцентови доказателства кой подклажда скандала трудно се събират, гледа се кой има интерес, каза вицепремиерът, но определи дълъг списък и не се спря на един заподозрян.

Радев: Скандалът с къщата в Барселона засяга България в международен план

Случаят с т. нар. "Къща в Барселона" засяга не само премиера Бойко Борисов, но и България. Така президентът Румен Радев коментира пред ...

Попитан Испания има ли интерес, отговорът беше – интерес може да има всеки, текат преговори за многогодишната финансова рамка на ЕС (2021 – 2027), нищо повече няма да кажа. "Предстои приемане на България в еврозоната, строим ключови енергийни проекти – списъкът от лица, които имат полза или вреда от този скандал, е дълъг", каза Дончев. И добави, че силно се надценяват възможностите на нашите служби да подслушват, след като беше припомнено, че скандалът е стар, а няма реакция на българските правосъдни органи и силови служби.

Припомняме, че до момента няма съгласие какво да се прави с бюджета на ЕС по отношение на вноските и парите по отделни пера след излизането на Великобритания. Испания обаче не е в групата на четирите държави - Австрия, Нидерландия, Швеция, Дания, които не искат увеличение на вноските и искат орязване на средствата за кохезионната политика, срещу което България е против. Всичко по темата можете да прочетете в материалите за многогодишната финансова рамка!

По темата дали има търкания с коалиционните партньори заради думи на военния министър и вицепремиер Красимир Каракачанов, че се сваля обществено напрежение с арести като този на Нено Димов и ръководителката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, свързани с "Обединени патриоти", Дончев отрече, че ГЕРБ засилва натиска през правосъдните органи. "На мен лично по-активният и агресивен стил ми харесва. На база това никой няма да се чувства безнаказан", каза Дончев и уточни, че кой да бъде арестуван се решава по законите на държавата.

Дончев отрече и, че има манипулация на статистиката за БВП и данни от митниците – нещо, което заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Обзалагам се, включително на някой важен крайник, че експресните данни и окончателните няма да се различават, добави вицепремиерът. Какво казаха НСИ и Агенция "Митници" - научете в ТУК!

Връзките, въпросите и твърденията за къщата в Барселона се множат като зараза от коронавирус

Готови сме да се явим пред парламента и пред Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика на Народното с...

Коронавирусът

По отношение на заразата с коронавируса, Дончев призова да не се създава масова психоза, а видя, че има такива признаци. Той напомни, че смъртността от коронавируса не е много по-различна от тази на сезонния грип.

Болничен се изписва от лекар – не може здравният министър да пусне една трета от България в болнични, подчерта още вицепремиерът. Според него има шум и недоразбиране и не министърът на здравеопазването го определя и не от телевизора. "Не можем всеки, който е бил на почивка в чужбина, да му предпишем 2 седмици болничен", каза Дончев. На въпрос дали може по телефона, вицепремиерът отвърна, че личният лекар преценява.

Що се отнася до това може ли премиерът Бойко Борисов да е болен от коронавирус – защото словашкият премиер е приет в болница с респираторни проблеми, но още не е ясно дали е коронавирус, Дончев отговори, че не е обсъждано той да поеме задълженията на Борисов в скоро време заради изолация. "Ако следваме тази линия на разсъждение, трябва да ни бутнат всички в изолатора. Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус – и със сигурност не се предава по телевизията", настоя Дончев.

В хотела в Тенерифе, в който има българи, има и още случаи на заразени с китайския вирус

В хотела в Тенерифе, в който има и трима българи и беше установен случай на болен от китайския коронавирус италиански лекар, има още 3 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Съпругата ми от месец не спи": Радев приключи срещите с кандидатите за служебен премиер

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика