Захариева: Скандалът с Лозан Панов измества фокуса от съдебната реформа

3420
Захариева: Скандалът с Лозан Панов измества фокуса от съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Скандалът с Лозан Панов е знак за изключително напрегнати отношения и разбира се, изместване на фокуса от съдебната реформа. Не знам дали този конфликт е личностен. Аз дълбоко се съмнявам, че някой иска да навреди физически на Лозан Панов. Аз не взимам страна в конфликта. Всеки, който работи в системата, може да има мнение по въпроса. Това заяви външният ни министър Екатерина Захариева.

Гостуването на Зоран Заев у нас

Захариева ще координира антикорупционните политики на кабинета

Правителството определи вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева за национален координато...

Историческо бе посещението на Зоран Заев. Над 175 негативни публикации за България имаше в пресата в Македония до вчера (22.06.2017 г. - бел. ред.) наобяд. Посланието на двамата премиери беше ясно: да празнуваме заедно историята ни.  България ще помага на Македония, когато се потърси помощ. Договорът за добросъседство е символичен, но не и достатъчен. Документът надгражда декларацията от 1991 г. за признаването на Македония, отбеляза още Захариева в ефира на bTV.

За езика и историята не виждам какъв е спорът - ние сме признали македонската държава, което означава, че сме приели македонската конституция. Приносът на България не се изключва - ясно е кой е създал глаголицата, къде е създадена кирилицата и къде е разпространена, категорична е Екатерина Захариева.

Съдебната реформа

По думите й включването на прокуратурата в изпълнителната власт ще бъде грешно решение. Аз много пъти съм го казвала. Това няма да гарантира независимост на прокуратурата. Това ще направи още повече неработеща системата. Диалогът по тази тема трябва да бъде професионален. Не мисля, че атаките трябва да вървят в посоки към Лозан Панов или главния прокурор, коментира външният ни министър.

Екатерина Захариева за отношенията с Македония: Нямаме интерес да продължим по същия начин още 25 години

Нямаме интерес да продължим по същия начин още 25 години. Интересът е да сближим позициите си и да работим за общото ни европейско бъде...

Казусът с Радио "България"

Изразила съм много ясна позиция, че ще бъде грешка спирането на излъчванията на програмата на чужди езици. Излъчването трябва да стане още по-популярно дори, заяви Захариева.

Actualno.com припомня, че заради твърдение, че членът на СЕМ Бетина Жотева е защитавала позицията за фактическо затваряне на Радио "България" пред чужд посланик, журналистката Къдринка Къдринова е била заплашена от Жотева със саморазправа.

Къдринка Къдринова отрече да е имала конфликт с Жотева, като обяви, че няма значение какъв точно е бил въпросът. На публични обсъждания като журналист мога да задавам каквито искам въпроси, настоя Къдринова. Тя пусна и запис от момента, в който тонът между нея и Жотева се изостря.

Татяна Дончева: Цачева и Захариева нямат капацитета да се включат в дебата за съдебната реформа

​Ние просто във всеки един момент можем да катастрофираме с развити болтове. Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира сит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика