Заявки за коалиции - какво е управленското бъдеще на ГЕРБ?

4345
Заявки за коалиции - какво е управленското бъдеще на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Политическите настроения за евентуални бъдещи политически съглашения и управленски коалиции обсъжда в свой обзорен материал вестник "24 часа", считан за мнозина от приближен до правителството, но с далеч по-умерен подход за разлика от този на сайтове като ПИК.

Вестникът коментира, че през последните дни най-голямо вълнение във Facebook е предизвикало интервюто на лидера на "Демократична България" Христо Иванов в "Панорама". Иванов не изключи възможност за разговори между демократите и ГЕРБ и бъдеща коалиция, но без Бойко Борисов. Съответно реакциите от Facebook бяха преобладаващо в стил какво е ГЕРБ без Борисов и какво значи нова коалиция с тази партия след тази за втория кабинет на Борисов.

"Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим. Имa тeми, зa кoитo cмe гoтoви дa рaзгoвaрямe c вcички, нo тoвa нe oзнaчaвa, чe cмe гoтoви дa влeзeм в eднo упрaвлeниe", коментира самият Иванов.

Същевременно той категорично не видя коалиция с БСП, защото "тя остава червена линия, а председателят ѝ Корнелия Нинова не може да спре да се снима с Тодор Живков".

ГЕРБ се похвали с победа на частичните местни избори

В 13 области в страната се проведоха частични местни избори. Гласуването приключи в 20:00 часа. Най-големите населени места, които ще и...

Моментално симпатизанти на демократите припомниха поведението на бившия председател на СДС Божидар Лукарски и как той говореше преди второто правителство на Борисов, че коалиция е невъзможна, а след като тя стана факт, се "оправда", че това било "трик". А настроенията към Лукарски, изразени тогава във Facebook, бяха с мотото: "Ти си моята жена, мога да ти искам оставката". Съответно, Иванов реагира в социалната мрежа и категорично заяви, че иска демократите да спечелят управленски мандат и да променят коренно България, а ГЕРБ "не е годен субект за коалиране".

Само с "Демократична България" пък споделя ценностите си новата партия на Цветанов - "Републиканци за България", стана ясно от признание на лидера ѝ и бивш втори човек в ГЕРБ. Разговори с другите щели да се водят само "ако се наложи". Пред БНР Цветанов даде заявка за съдебна реформа, електронно правителство, образование - все неща, за които традиционно говорят точно демократите и то от дълго време, а Цветанов - за пръв път с този ракурс и тон, откакто излезе от ГЕРБ.

Цветанов подчерта и друго - че не подкрепя президента Румен Радев, а демокрацията. И го стори, след като беше основно оръжие във вербалните схватки на ГЕРБ с Радев, докато още беше в ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com