Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лв., подаде оставка

6095
Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лв., подаде оставка
Снимка: Facebook

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка, а премиерът Бойко Борисов я е приел, става ясно от съобщение от пресслужбата на Министерски съвет.

Мотивът на Димитрова е "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк".

Отговорните за хората с увреждания избягаха от протестите чак в Ню Йорк

Докато тече драмата между социалния министър Бисер Петков, премиера Бойко Борисов и майките на младежи с увреждания, две високопоставен...

Поводът за общественото недоволство е, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка.

Вчера тя обяви, че е сгрешила, че е пътувала с толкова скъп билет. За скъпата командировка съобщи вестник "Сега", който разкри, че е пътувала в бизнес класа с билет, купен в последния момент за форум, посветен на хората с увреждания. Той се състоя между 12 и 14 юни в Ню Йорк.

По същото време в София течеше скандалът около подаването и оттеглянето на оставката на мистъра на труда и социалната политика Бисер Петков заради протестите на майките на деца с увреждания.

Димитрова подчерта, че участието на ръководената от нея българска делегация и изказването в общите дебати и в двете панелни събития са дали възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на конвенцията. Зам.-министърът потвърди, че поканата за участие е дошла още през март, но не знаеше защо решението за нейното участие заедно с експерт от ведомството е взето в последния момент.

Стотици хиляди пенсионери у нас получават пенсии от 200 до 321 лв.

Сред най-важните мерки, които бяха предприети за повишаване на доходите на пенсионерите, е постепенното увеличаване на тежестта на ед...

"Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна въобще като съм видяла цената, но не съжалявам, защото това беше най-големият форум, на който България имаше възможност да се представи и получи поздравления от всички страни", каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика