"Зелените" поискаха оставката на кабинета

3655
"Зелените" поискаха оставката на кабинета
Снимка: БГНЕС

Забавяне на реформите и неизпълнение на поети ангажименти - това са част от мотивите, с които Националното събрание на "Зелените" поиска оставката на правителството. От партията разпространиха аргументите си до медиите. Публикуваме пълния текст на изявлението:

"Година след формиране на настоящото управление "Зелените" констатираме непрозрачно парламентарно мнозинство и правителство, което не провежда нито една от заявените си реформи. Нещо повече - обявените за „реформи“ действия на практика бетонират статуквото и работят в полза на олигархично-корпоративни интереси в разрез с общественото благо.

"Зелените": Исторически компромис с мафията не се прави

За всички граждани на България стана ясно, че от 43-тото Народно събрание и от този коалиционен кабинет не могат да се очакват съдебни ...

Реформа в здравеопазването не се случва, не се случи и реформата в съдебната система, основните моменти от която са залегнали още в учредителните ни документи. Наред с това България е пред дългова криза с поредното решение за увеличаване на държавните дългове, взето от управляващите - нещо, за което ние отдавна предупреждаваме. Няма гражданско участие в управлението въпреки заявените намерения.

Позволява се престъпното разхищение на българското национално богатство: води, подземни богатства, гори, природни и национални паркове, за сметка на краткосрочна печалба. Тенденцията е слугуването на корпоративни интереси да се увеличава и да се превръща във водеща политика на правителството.

"Зелените", като пълноправен член на европейското зелено семейство, няма да позволим природата на България, въздухът, който дишаме, здравето на българските граждани да бъдат игнорирани в полза на нечисти интереси.

Настоящото мнозинство и правителство не спазиха поетите ангажименти и следва да понесат политическата, а там, където има основание, и съдебна отговорност за това.

Дамян Борисов замени Павлина Ванова от „Зелените“ в ОбС Асеновград

Още една рокада в Общински съвет Асеновград бе направена снощи, съобщава кореспондентът. На извънредно заседание на асеновградските ст...

Нашите позиции по всички тези въпроси отдавна са ясни. Заявяваме намерението си да работим за това следващото управление на България да представлява интересите на гражданите.

Затова се обръщаме към гражданите на България да бъдат отговорни пред себе си и семействата си и да изискат оставка, нови парламентарни избори и управление на страната в своя полза", завършват от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com