Златева: Пришиването на Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ

2431
Златева: Пришиването на Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Пришиването на Делян Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ. Това обяви зам.-председателят на БСП Деница Златева в интервю за bTV по повод реплика на премиера Бойко Борисов.

"След изборите през март никога не е ставало въпрос, нито са водени разговори за коалиция с ДПС", категорична е Златева.

Борисов оправда Валери Симеонов: Такъв е законът

Говорих с Валери Симеонов. За 2 от заведенията има жалби - за едното 10, за другото около 20. Законът е такъв, че не позволява да има ш...

Тя определи като мъдро решението на ръководството на БСП тя да не участва в кабинета „Борисов 3”. Златева беше вицепремиер по подготовката на европрпедседателството в служебния кабинет на Огнян Герджиков и беше поканена от Борисов да остане и в редовното правителство на този пост.

"Не се разграничаваме от проекта ”Цанков камък”, но се разграничаваме от това, че 7 години след експлоатацията му, той се вади в летните месеци пред медиите. Това е изместване на фокуса на вниманието. Виждате, че имаме ”Суджукгейт” и други подобни. Опитват се да удрят Корнелия Нинова, но тя не е отговаряла за енергийния сектор по това време", така тя отговори на обвиненията на ГЕРБ по темата.

"В момента "Цанков камък" се използва за чисто политическо говорене, за атаки срещу лидер на опозиционна сила. Това е изключително популистко говорене и смятам, че Корнелия Нинова ще изчисти името си, надявам се прокуратурата да отговори в срок", каза още Златева.

Златева коментира и проблемите с Боршош и НДК, на който беше принципал. Според нея основната ѝ задача в рамките на служебното правителство е била да навакса закъснението и да финализира всички допълнителни изисквания. "Всеки месец съм получавала справки за дейността на НДК, и през трите месеца дружеството е било с негативен финансов резултат. Но в НДК има и счетоводни загуби, амортизационни отчисления. Факт е, че трябва да се преосмисли начинът на финансиране на НДК", смята Златева.

Борисов: Дадохме "Цанков камък" на прокуратурата, защото съоръжение за 1 млрд. лв. не работи

Причината да дадем „Цанков камък” на прокуратурата е, че съоръжение за 1 милиард лева не работи. За това трябва да има ви...

Тя подчерта, че не е уволнила или сменила нито един служител, който отговаря за европредседателството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика