10 Не!Ща, които да се заложат в Радевата Конституция

4995
10 Не!Ща, които да се заложат в Радевата Конституция
Снимка: БГНЕС

Радомирската република е в аналите на историята, но Румен Радев заяви, че ще предложи промени в Конституцията и de facto ще се роди една Радева република.

Ето какво ни предстои:

1. Конституционният съд се разформирова и се заменя от панел телевизионни звезди с опит в реалити формати, Съдебен спор или коментарните студия по време на футболни мачове. Решенията ще се взимат с 50 процента тежест от съдийските решения, но и 50 на 100 чрез гласуване от страна на публиката посредством SMS.

2. Половината от половете отпадат. Стават само един. По този начин ще се избегнат полемични тълкувания от биологичен, социален, религиозен или друг тип. Всички хора ще бъдат записани с еднакъв пол - "свой". Така темата ще бъде решена веднъж за винаги и ще преминем към други спорове.

3. Учредява се нова институция - всемогъщ прокурор. По този начин ще се осигурява контрол над главпрокурора и обвинител №1 няма да бъде повече безотчетен дерибей. Новата длъжност ще може да бъде заемана само от деца до 12-годишна възраст, чиито родители ще отговарят какво-що. Това осигурява възможност и всемогъщият прокурор да бъде контролиран и да има кой да му дръпне ухото, ако много почне да си вярва или се застоява пред комютъра или таблета до много късно.

4. Личните карти, международните паспорти, шофьорските книжки, бележниците в училище и офисните баджове се заменят от зелен сертификат. Може да се ползва .pdf файл от роднина, за да се покаже, че в България имаме стабилни семейни ценности, които няма да бъдат подменени. Децата ще бъдат приемани в детските градини без àко и кръв, а с щадящ тест.

5. Високите длъжности в страната може да се заемат и с двойно, тройно или N-но гражданство. Достатъчно е само разписката за него да бъде изядена по време на заемането на съответния пост. Впоследствие тя може да бъде повърната, изакана или извадена чрез Цезарово сечение и съответните гражданства да се възстановят.

6. Движението за права и свободи се обявява за турска партия и се прави законна нова партия, която се казва Продължаваме правата и свободите. Същевременно всеки, който даде идеята или твърди, че хората с турски имена в страната ще бъдат преименувани или депортирани, ще трябва един месец да използва английска вместо трапезна сол.

7. Непротивоконституционствувателствуването се наказва със затвор. Освен, ако всъщност думата не значи, че не вършиш дейности против конституцията. Институтът по български език към БАН ще има мисия да определи какво точно значи да непротивоконституционствувателствуваш и дали е редно.

8. Дострояването на АМ "Хемус" се забранява. Може да изглежда нелогично, защото така или иначе не изглежда възможно скоро да е завършена, но според анализите на съветниците на Румен Радев тази магистрала е причината все още да я има България. Просто всички седим и гледаме сеир дали някога ще бъде завършена. И ако наистина строежът приключи - ще се разотидем, защото няма да има какво да ни задържи тук.

9. Президентът ще може да разпуска Министерския съвет, ако с дрона си хване премиер или министри в корупционни сюжети или да не си изхвърлят презервативите, за да ги ползват втори път.

10. Ще се издаде илюстровано издание на Конституцията за деца, с която подрастващите ще бъдат научени на държавния ред, ценности и обичаи. Също така децата ще се учат да се борят с мутрите и задкулисието, а ако се случи самите те да станат малко мутри и задкулисие, то поне да е с добри намерения.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...