10 Не!Съвета: Как да адаптираме професията си към home office

5923
10 Не!Съвета: Как да адаптираме професията си към home office
Снимка: iStock

Пренасянето на професията у дома понякога не е въпрос само да си занесеш лаптопа от бюрото в офиса - в хола. Но наглед невъзможната задача е възможна с къшей въображение, стриктно дезинфектиран спрямо извънредните мерки за справяне със заразата. Ето добри практики за всекиго:

1. Ако сте премиер, може да пренесете работата си напълно. Просто трябва да използвате selfy камерата на собствения си телефон, за да снимате live видео за facebook и да не обикаляте да наглеждате неща, от които не разбирате много, а да им се обаждате с видео връзка и да не разбирате много от безопасна социална дистанция.

2. Ако сте главен прокурор, вкъщито ви е цялата България и реално сте си home office, бдейки над сигурността ни и справедливостта помежду ни.

3. За мисирките не е чак толкова розово положението. Ще трябва да стоите вкъщи и да разказвате неща от Facebook за тези, които не ползват Facebook. Срамна работа няма.

4. Футболистите, разбира се, може да симулират футболните си срещи на видео-игри, като ползват тайничко Viber, за да се разбират как да ги уредят, така че да спечелят после от залозите при букмейкърите, работещи също от вкъщи.

5. За таксиметровите шофьори ситуацията е изключително рискова и работата от вкъщи е силно препоръчителна. Затова може да изкарате близките си от вкъщи, докато хапвате дюнер. После не ги пускайте обратно, защото курсът да си стоите на едно място не е изгоден.

6. Хайлайф. Българският хайлайф не е свикнал да плаща за храненето си и то да е вкъщи. Все някой трябва да го пои и угоява на безумни светски събития. Ситуацията е тежка, но със сигурност връзките с мастити бизнесмени може да ви осигурят едно хубаво карантиниране в някоя тяхна частна клиника, не губете кураж!

7. Служителите на почистването може да си стоят вкъщи и да играят Trash Truck Simulator безплатно от сайта на Microsoft.

10 Не!Теми, които коронавирусът ще заглуши

Най-сетне коронавирусът дойде и всеки водещ на сутрешен блок, всяка мисирка и всеки инфлуенсър ще го дъвче и джвака, презапасявайки се ...

8. Космонавтите са известни като професионалистите, чиято работа е най-свързана с изминаване на големи разстояния и месеци, прекарани извън дома, също както механик в реклама на магазин за шарена пластмаса. За да им е по-лесно, домовете на космонавтите трябва да бъдат напълнени с вода, за да се симулира поне отмалко безтегловност.

9. Жриците и жреците на любовта. Най-древната професия, сестринска на мисирството, е под страхотен риск. Някои танцуват пред камери и съблазняват клиенти така, но не бива да се пренебрегва и позабравената напоследък класика - телефонната любов. Импулсните телефони ще възродят икономиката.

10. Ако сте пък олигарх с хиляди, дарени от държавата бизнеси, неотменими важни срещи, обществени поръчки за печелене и противници за институционално опраскване, съберете влиятелни хора да живеят във вашата сграда. Така по комшийски пак е по-сигурно.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...