10 отговора на въпроса къде да ги чуваме бежанците след края на май

4379
10 отговора на въпроса къде да ги чуваме бежанците след края на май
Снимка: БГНЕС

Летният сезон чука на вратата и хилядите, настанени в черноморските хотели украински бежанци, ще трябва да бъдат ситуирани другаде. Преди да започнат сиромахомилските драми как може да се помага на тези хора, а пък на бедните нашенци никой не помага, ще уточним, че сме напълно съгласни и нямаме против българските пенсионери да зимуват на морето, ядейки изпратени им от софийски хипстъри консерви и обличайки носените им дрехи, щом звучи толкова готино. Мирясайте сега, след като се изяснихме и чуйте къде да ги чуваме украинците занапред.

Идеите, изложени по-долу, може да се комбинират, защото се допълват взаимно.

1. Да ги пратим в зала Армеец. Тя не се пълни за спорт, така че спокойно може за такива нужди да се ползва зала “Христо Ботев” в Студентски град. За концерти лятото също не е по-удачна от някой стадион на открито, даже озвучаването е криво. Но какви само уютни кушетки бяха снимали в началото на пандемията. Е, не стана полева болница, но може да бъде един чудесен, приветлив и уютен бежански лагер.

2. Офисите на компаниите, които видяха, че е по-хубаво да се работи от вкъщи. Последните 2 години много народ видя, че няма нужда да бие път всеки ден, за да отвори имейла си и да попълни екселска таблица. Офисите останаха празни и след отпадането на мерките срещу китайския вирус.

3. Да ги изпратим по Български пощи от морските градове към другаде. Така ще спечелим няколко месеца, защото явно толкова време отнема от пристигането на чужбинска пратка в България да дойде до самия ѝ получател. Даже авторът на настоящия текст чака в момента две пратки, да не кажете, че си измисля.

4. Да ги настаним в павилионите на Lafka. Няма как да забравим любимата на малки и големи любители на тютюна, алкохола, качествената преса и търкането на талончета верига. Веригата със слоган "навсякъде, когато ти потрябва" е идеално решение. Бежанците може да спят в павилионите и да продават фанелки с лика на Путин и надпис КГБ на русофилите, а с парите да плащат на Корнелия Нинова за оръжие.

5. Украинците може да заживеят при нашенските пенсионери, за да се грижат за тях. Но да се знае - апартаментите ще се наследят от децата и внуците, оставили пенсионерите без грижи!

6. Къпалнята Мария Луиза. Или друго такова запустяло място. Нека да видят, че и ние, въпреки че сме без големи врагове с безбройни ракети, също сме подложени на разруха и голяма част от градовете ни са развалини.

7. На мястото на мавзолея на Георги Димѝтров / Бронзовата къща / дамската превръзка от телевизори. Точно срещу царския дворец в София в момента е празна ключовата локация за изобразително изкуство на България. Защо да не направим една жива пирамида от бежанци или пък да ги подредим във формата на някаква буква от кирилицата, за да противостоят на буквите Z и V?

8. Да ги заселим в обезлюдени села. Над 500 села в България имат по-малко от 10 или дори никакви постоянни жители. Ако пратим украинците да живеят в тях, да си измажат къщите, да копаят дворчетата си, изобщо няма да ги забелязваме. Както не забелязваме и останалите хора в българските села.

9. Да си останат на морето, а ние да идем другаде. Прословутото българско гостоприемство може пък да ни навие една година да идем на море на евтинкото в Гърция.

10. Лятото е топло, може да живеят и навънка. Гостоприемството си е гостоприемство, човещината си е човещина, но ще ги възпитаме, че може да разчитат на нас, ако не ги отбием като грижовна майка-вълчица. А ние сме си овълчил се народ вече и трябва да им дадем суров, но важен урок.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...