Highway to hell

5038
Highway to hell
Снимка: БГНЕС

Властта се търкаля в канавката край Своге, но няма кой да се наведе да я вземе. Корнелия Нинова явно не е толкова чевръста в кръста или се страхува от навеждане. От Бойко Борисов няма защо да се страхува, щото той преди време каза по телевизията джентълменски, че с баби не прави любов - и така възпитава малкия внук Бойко: “Не е лошо да си дедо, лошо е да спиш с баби”.

Може да не ви се вярва, но това е причината съдът да отсъди, че дворецът “Врана” и други имоти не са на Дедо Цар. Бойко Борисов казал на независимия съд, че тоя Кобург не е лош Дедо, ама спи с баба и не заслужава български имоти - не му се полагат. Да ходи в Мадрид да си уважава бабичката. В Барселона и на Балканите спим само с Мис Бикини!

Магистралите са

гордостта на гербавата народна власт

- и трите кабинета.

И в трите мандата на ГЕРБ строежът на магистрали, тангенти, мостове, шосета, мантинели, котешки очички и канавки е, както казва Лиляна Павлова, “хоризонтален приоритет”. Хоризонтален приоритет сигурно е приоритет оттук до хоризонта или приоритет, чието действие се разпростира хоризонтално. Или приоритет, който дава хоризонт на управлението. Едно от тези трите трябва да е, а нищо не пречи да е нещо четвърто или просто да не значи нищо.

Във всеки случай тоя хоризонтален приоритет - строеж и рехабилитация на пътища, тая гербава гордост се оказа смъртоносна. Строят пътища, но ги строят с гъза си, а построеното с гъз убива, те неслучайно са рекли, че гъз глава затрива.

Хитлер също се е гордеел със строежа на пътища и това му е било “хоризонтален приоритет”. Но изглежа ги е строил по-качествено. Немските пътища и досега са синоним на качество и сигурност.

В първия мандат на Борисов министър-председателят събираше министри от разклоните. Такъв беше подходът му, когато изпрати по живо - по здраво първия си здравен министър, който бил много честен човек, ама го съдиха за злоупотреби. Та Бойко Борисов тогава си намери здравен министър на един разклон до Велико Търново.

Трябва да кажем също, че пътните строители на гербавата народна власт са все хубави хора - толкова high, че в надзорните им съвети надзърта известният писател и историк академик Антон Дончев, който изглежда от време разделно е минал на разделно хранене – тук от литературка, там от магистралка, супер палав.

Хайде, келеши, всеки да разкеши! (Лайф-стайл с Ани Цолова)

Ани: Здравейте, здравейте, драги зрители, сигурно ви е домъчняло за мен, отдавна не сме се виждали, защото си доизпипвах концепцията за...

Кандидат-академикът Вежди Рашидов пък така се активизира, че внезапно се отърси от дрямката си и хукна по телевизиите да брани с космати гърди гербавата власт, а от парламентарната трибуна прочете декларация-делириум, в която забърка Корнелия Нинова, Нерон и Петроний и се получи страхотен интелектуален миш-маш, но сега не можем да го анализираме, че много ще се отклоним от пътя и тематиката на този текст. Та тоя хубав човек призова от телевизорите нацията да се обедини след трагедията край Своге и да не искаме оставки, ами да си помагаме.

 “В Италия като падна мостът, искаха ли оставки? 

Във “Фукушима” искаха ли оставки? - пита Рашидов и си отговаря. - Не! Хората се обединиха и се хванаха на работа… Дайте да са сабирем и да видим - ако пътят е виновен, да го оправим и повече да не става така! Шофьорът… той не е искал да става така, той също страда”. Не си измислям - цитатите са точни по смисъл!

Друг виден пътищар е Цоло Вутов, чийто син се прочу с една баня от шампанско за 40 000 евро и воя на “Шушана” в скъпарския курорт Куршевел.

Електромагнит на обществените поръчки за пътно строителство беше и шефът на “Агромах” -

Пред депутатите малолетни кубинки ще ръсят листа от рози

След ваканцията депутатите ще заседават в нова пленарна зала в бившия Партиен дом. Нашите народни представители заслужават най-доброто,...

човекът, който даде на обществото Легендата за Симитли 

Припомням - Методи Бачев пиян на мотика по време на селски събор заяви, че кметът на Симитли бил, така да се каже, уважил Бойко Борисов. Разправят, че на мостовете на магистрала “Струма”, където стояло името “Агромах”, сега всичко е изчегъртано. Не знам, не съм ходил скоро нататък.

Измежду големите пътни строители, както знаем, присъства и корпулентната фигура на Шиши - тайното гадже на гербавата власт и на Цацаратурата, която щяла била да става в скоро време Гешефтура.

 

Автор: Г-н Балев, ПРАС-ПРЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...