Имотният скандал край нос Шабла

14607
Имотният скандал край нос Шабла
Снимка: МВР

Морето край Шабла изхвърли няколко апартамента на промоция.

МВР, ДАНС и КП КОНПИ спешно изготвиха обща декларация-предупреждение до политическата класа и съдебната система - институциите алармираха, че апартаментите имат безбожна данъчна оценка, квадратурата на терасите им е изменчива величина и употребата им е изключително проблематична. Всеки, който реши да усвои такъв имот, рискува да бъде въвлечен в публичен скандал с тежки и понякога невъзвратими щети - предупредиха още институциите.

Въпреки предупреждението имотни маниаци от всички политически цветове и лобита в съдебната система се струпаха на шабленския бряг с надеждата да се сдобият с някой и друг квадратен декар жилищна площ на аванта.

- Дръпнете се, дръпнете се! - крещеше неистово красив конпир. - Специално съм излязъл в отпуска да си оправя имотното положение! Махнете се от терасата ми, това са общи части, на които ще построя катедрала. В тая катедрала денем и нощем ще се пеят псалми и ще се вика алилуя.

И конпирът заподскача по терасата, опрял до ухото си телефон, в който викаше обезумял: “Ало, Ваньо, алилуя, Ваньо!”... Накрая направи балконинг в морето и цопна върху някакъв чувал.

- Всичките си преференции давам, само да го притежавам! - мяташе се кандидат за евродепутат, забравил и Европарламент, и евроценности, и всякакви евро-али-бали. - Дайте ми го тоя имот на брега на Черното море, което е бяло, нищо друго не ми трябва в тоя живот.

- Като нещатен сътрудник в българския парламент и неформален лидер на ПГ ГЕРБ имам предимство в тоя род сделки - апелира за стабилност и вътрешен ред Цецерон. - Аз имам една кауза и тази кауза е толкова голяма, че просто е невъзможно да й се изчисли квадратурата! И аз винаги съм казвал, че моралът и семейните ценности, и недвижимите имоти със съответните подемни съоръжения към тях, това е, дами и господа, всичко онова, което имаме като реални политики на имотния пазар, и аз съм убеден, че ще мога да убедя всички вас в чистотата на моите намерения, защото в този момент ние трябва да говорим за Европа, за общата ни сигурност и общите ни цели, а вместо това се занимаваме с битовизми.

След този монолог се появи невидим консенсус никой да не противоречи на Цецерон, защото всеки разбра колко по-силна е в този индивид имотната треска и колко фанатизъм има в отстояването на тези ценности.

Покрай други разпилени по брега имоти врявата продължаваше. Политици от опозицията настояваха за предимство при разпределението с аргумента, че управляващите могат да си откраднат колкото искат и да си пазаруват на пазарни цени.

- А на нас не ни трябват имоти, така ли? - питаха с горчиви интонации опозиционерите. - Ами да отидем при съборените цигански колиби в Стара Загора, сигурно там ни е мястото. Ние да яхаме етническото напрежение, вие да си въртите имотите? Ние второ качество политици ли сме?

- Второ качество сте и много врява вдигате! - отсече Бачо Валери Сифонов. - Аз когато съм пазарувал имоти по морето на промоция, вие сте гонили пеперуди зад хотел “Хилтън”. Но понеже сте ми симпатични, ще ви направя едно предложение. Вие идете да разгледате имотите на Ангелкова в полите на Витоша, а аз през това време ще ви пазя тия тука…

Естествено никой не се върза на тая тънка хитрост и скандалът с изхвърлените от морето имоти продължи, докато не дойде Доган от близкия ТЕЦ - Варна да обясни на всички, че в шантажите с етническия мир наистина има къде по-голяма далавера.

- Пак трябва да ви уча! - заключи накрая Бащата на етническия модел и обърна един Редбул, мачкайки кутията ожесточено.

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...