Македония, трево моя, пак ли ке те делиме!

17576
Македония, трево моя, пак ли ке те делиме!
Снимка: Чавдар Николов

Всеки гражданин на Македония ще може да отглежда по 2-3 растения марихуана в домашни условия - прокламира македонският премиер Зоран Заев.

И това събуди някои тревоги в българския народ и българските власти.

Досега паспортният натиск беше само в една посока - македонци ставаха българи, за да добият европейски паспорт. Бугарският пасош представлява огромна европейска ценност за всички македонци, затова и българската държава не се напъва много-много да помага за евроинтеграцията на Македония. Бизнесът с паспортите, приобщаването и побългаряването на изостаналите комшии - това е райски бизнес.

Сега обаче е друго.

Хиляди българи ще поискат македонски паспорти, за да станат граждани на най-прогресивната в конопено отношение балканска държава.

Просълзени българи, мои близки, казаха, че напускат стара България и с мъка на сърцето стават македонци, за да могат свободно и несанкционирано да си боднат няколко стръка от уважаемото растение.

Принципно Македония е много напредничава в това отношение. От по-рано вече е легална индустрията с коноп като суровина за фармацевтични и козметични продукти.

Това е много сериозен бизнес в Македония, където например участват Братя Вълневи от Чикаго и от партията на Цветан Цветанов.

Но сегашното решение на македонците е следваща стъпка - те легализират скромното производство за лична употреба на растението и за развлекателни цели, това е съвсем различно и твърде либерално за нашите балкански разбирания.

В резултат, както вече казахме, групи растафарианци, айтита с много свободно време, граждани със свободни професии и други индивиди от България пожелаха да станат македонци - и това е тяхно право.

Не се знае кога Македония ще се присъедини към ЕС и колко още може да я спъва България, но ето, че тази малка, красива и плодородна страна, към която има толкова балкански претенции - вече се превръща в Холандия на Балканите.

Това обаче буди притеснение у нас по линия на Пиринска Македония, където традиционно, макар и нелегално, се отглежда марихуана и понякога дори осъждат някоя бабичка на 80 + години, че си гледала “гръсти” в двора.

Ако тези територии на Пиринската марихуана решат да се присъединят към Вардарската марихуана, това може да предизвика сериозни междудържавни проблеми - един референдум в Пиринска Марихуания може да промени везните на балканското равновесие…

В създалата се ситуация, в която очевидно македонската страна държи инициативата, за нас има следните варианти за пътна карта.

Вариант 1: Признаваме Пиринска Марихуания за автономна област, в която да се отглежда и търгува свободно марихуана - за да я запазим под българска власт.

Вариант 2. Да започнем да бесим всеки, който притежава или употребява марихуана на наша територия. Ще си съкратим малко населението, ала ще се обозначим като консервативен център на Балканите.

Вариант 3. Да си караме, както досега - марихуаната се води нелегална, ала значителна част от населението потребява и песни пее. И бизнесът пак си върви, само че се води нелегален.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...