Нов скандален запис на Борисов с Гешев

58148
Нов скандален запис на Борисов с Гешев
Снимка: Чавдар Николов

В редакцията на „Прас Прес“ се получи флашка, която съдържа нов, скандален запис на разговори между Бойко Борисов и главния прокурор Гешев, които обсъждат изборите, международното положение, продължението на промяната, демокрацията в България и още нещо…

***

Борисов: Слушай сега, нямам много време, защото идват избори. Изборите ще са на… не съм решил още кога ще ми е удобно и кога ще съм най-свободен. Като реша, ще кажа на Румбата. Заради тия избори трябва да удариш ПеПе-тата. И тия от „Демократична България“, че много ме дразнят - правят ми се на некви демократи. Не разбраха ли, че в България може да има демокрация само за един човек - за диктатора - тоест за мен.

Гешев: Ами има един скандал, може да го вкараме и у нас. Той е за някакви криптовалути. Некакви „Нексо“ ли са, не помня… Некакви пари на някакъв облак, ама на мене това ми е мъгла.

Борисов: Оооо, крипто! Това звучи модерно.

Гешев: Шефе, само да те предупредя, че аз не разбирам от крипто.

Борисов: Ами ти и от право не разбираш, ама те направих главен прокурор.

Гешев: Ама само да не стане грешка и да удариме некой от наште. Щото ти познаваш много хора от бизнеса…

Борисов: Виж какво, Геши, мойто момче. Те всички са „мои“. Нали знаеш, че аз съм покровителят на бизнеса. Нема бизнес, който да не съм покровителствал поне с 10-20 процента. Нищо! Удари ги, да ме запомнят и другия път да дадат повече!

Гешев: Ами ще видя какво мога…

Борисов: Няма какво да гледаш. Подхвърли им некакви улики. Да бъдем модерни - подхвърли им некакви криптоулики. Събери много криптодоказателства. Ти ги можеш тия работи - даже може да им подхвърлиш и криптонаркотици. Кажи, че са свързани с криптомафията и се занимават с нелегални криптопроститутки. Намери някакви криптошкафчета, да видят какво е! Колкото повече повтаряш крипто, толкова по-неясно е за хората и така качваме процентите пред урните…

Гешев: Еми хубаво…

Борисов: Сега да уточним за каква сума е престъплението. Нека да е нещо голямо, грандиозно, да се запомни. В милиарди. 100 милиарда например. Не, изглежда нагласено, защото е много кръгла сума. Нека да е 95 милиарда. Звучи достоверно. Хората ще завиждат, защото мразят богатите. Виж мен как ме намразиха. А ми видяха само шкафчето, а ако беха видели гардероба… мали!

Гешев: Не е ли много? 95 милиарда са си много чекмеджета…

Борисов: Не е много, Гешев, не е много. 95 милиарда са ми точно! Ха-ха-ха! Сериозно, Ванка, 95 милиарда си е много добре. Аз навремето как построих 500 милиарда магистрали и никой не се усъмни. Никой няма да разбере, ако пуснем Сийчето да го каже. Те са свикнали тя да говори без да разбира. Каквато и глупост да каже, звучи авторитетно.

Приший им го, нека се обясняват как се финансират.

Да видиме сега те „Демократична България“ ли са или са „Дарителска България“?

Гешев: Както кажете, господин Борисов!

Борисов: Така ами! Прасни им голяма гаранция - 1 милион. Ама истински пари, не някакви криптоглупости, че ще донесат някоя флашка, няма да знаем какво да я правим и всички ще разберат, че цифрово сме още аналогови.

Гешев: Добре, шефе! Ще обискираме офисите им и ще кажем, че сме намерили много криптовалута.

Борисов: Добре, но не трябва само валута. Трябва и някакви други ценности, нещо диаманти, или не - по-добре кажете, че сте намерили картини. Ама не някакви евтини, а от известни, големи, от скъпите художници - като Леонардо, Донатело, Рафаело и Моцарт.

Гешев: Не беше Моцарт, а Микеланджело. Четвъртата костенурка е Микеланджело.

В очакване на Доган в Народния и три синджира филми от Максим Генчев

Не е лесно да си актьор или режисьор в България, особено пък в Народния театър. Първо им назначиха за пиар довчерашната депутатка от ДП...

Борисов: Какви костенурки, бе Гешев, говорим за политика, за право. Сериозни неща, а ти се шегуваш.

Гешев: Извинявай, шефе, мислех, че сме сменили темата. Дай да се уточниме последно и да си запиша всичко - ами ако тия от Нексо се окажат чисти?…

Борисов: Никога не признавай! Отричаш докрай! Ще обвиним американците, че са се разбрали. Тия от Нексо са им платили, да им се размине. И ние сме чисти. Пускаш Сийка да се обяснява и докато се разбере кой какъв е, изборите ще са минали. Ей, как лесно се работи с тебе! Ама айде вече вярно стига с тая политика. Да говорим за бизнес. Искаш ли да те направя президент?

 

Автор: Калинка Тодорова, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...