Правителството на Бай Ставри: проектосъстав

20665
Правителството на Бай Ставри: проектосъстав
Снимка: pixabay.com

Тръгна новият парламент, първият ден особено беше голямо шоу, хората са въодушевени, че в Народното събрание отново ври и кипи, след като последните години тази институция беше превърната в санаториум за заслужили калинки и бюро за обикновен лобизъм.

Това са, естествено, положителни явления и заявки, тъй като България се води парламентарна република, а не премиерска, джИпчийска или мутрогенична.

Но в тая наша парламентарна република Народното събрание трябва да излъчи стабилно и работещо правителство, с което заедно - изпълнителна и законодателна власт - да водят напред и все напред страната следващите 4 години.

За жалост това едва ли ще е възможно, както прогнозира и Тошко Йорданов, водещо лице в най-голямата партия след ГЕРБ (ИТН): “Няма нужда да се лъжем - каза той. - Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат”.

(Борисов има един пълен мандат, от три опита.)

Тоест очакванията са да стане - “малко вътре, бързо вън”; или както се пееше в една гавърверсия - “омекна̀ като джапанка, каквото ни свързваше”; или научно казано - най-вероятно парламентът ще се изпразни преждевременно.

***

При такова стечение на обстоятелствата - ако парламентът не може да излъчи правителство, по Конституция президентът разпуска НС и съставя служебен кабинет, който управлява до събиране на ново НС.

Както винаги, ПРАС-ПРЕС мисли няколко хода напред и вече имаме предложение за проектосъстав на кабинета на Радев. Вярваме, че предложението ни ще възбуди сериозен политически дебат, защото ПРАС-ПРЕС е стабилен вестник и орган на сериозността!

Ето и състава на служебното правителство:

Министър-председател: Бай Ставри, легендарен обитател на Централния софийския затвор, който толкова години вече чака за близка среща от третия вид с нашия политически елит. Той е строг, но справедлив, много обича майтапите!

Вицепремиер, министър на здравето и хигиената: доц. Атанас Мангъров, дарвинист. Прогресивният медик ще разчисти Авгиевите кенефи на българската медицина и местата за лишаване от свобода. Централният софийски затвор ще е първата институция в света с постигнат колективен имунитет. Той ще въведе в институцията и сексът без предпазни средства. Секс с презерватив и (не дай, Боже!) маска, това е все едно да се къпеш с дрехите. Любовта не признава предпазни средства, животът е по-силен от предразсъдъците.

Втори вицепремиер, министър на културата и хазарта: Васил Божков, бизнесмен-изгнаник и новополитик, когото прокуратурата изгърби, за да му бъде цапардосан бизнесът. Той е мотивиран да си върне от прокуратурата, каквото е останало от колекцията му, и да възроди честния хазарт, всенародното търкане на талончета и бастунчета.

Другите министерства ще се управляват от емблематични Братя, както следва.

Министерството на Мата Хари се оглавява от Братя бобокови. Белким-чунким-санким най-накрая научи народът коя е тая сексуалистка, аферистка, фотографка и шпионка!

Министерството на транспорта се оглавява от Братя Вълневи, Чикаго. Братята са партньори и спонсори на Цветан Цветанов и партията му, която остана под чертата за шарения 45-и парламент. Имат сериозен спедиторски бизнес в Щатите и съответно - имат понятие от транспорт.

Министерството на туризма и Агенцията на българите в чужбина се поемат от Братя Галеви - бивши собственици на Дупница и Ресилово, които бяха съдени и осъдени за мутризъм (образно казано), обаче избягаха от България още първия мандат на Бойко Борисов и оттогава контролът им върху бившето феодално владение бил отслабнал. Малко. Значи са си влиятелни, ще се справят с тоя ресор. То туризмът си е малко или много мутризъм, особено у нас.

Министерството на спорта и възраждането на “Бистришките Тигри” се поема от внуците на Борисов. Трябва да има и приемственост!

***

Под някаква форма към правителството на анти-статуквото ще бъде привлечен и Владислав Горанов, вероятно като министър без портфейл и без наем.

При Бай Ставри наем не се плаща!

 

Автор: г-н Балев, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...