Пълзяща реставрация: Държавни бензиностанции + съветска власт

12696
Пълзяща реставрация: Държавни бензиностанции + съветска власт
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Владимир Горанов има нова, брилянтна идея. Неговите идеи винаги са били брилянтни, но тази е особено изумителна. Не, идеята му не е да си подаде оставката. Идеята е да се направи Държавна петролна компания! Ура, другари, ура! Държавните бензиностанции са необходими като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

Първо лотарията стана държавна, после направихме държавен портал за хотели, защото трябва да спасяваме туризма и Ангелкова, а сега правим и държавни бензиностанции. Както е тръгнало – скоро всичко пак ще е държавно. Все едно сме се върнали в социализма.

Тогава предвиждам такъв живот, че само си викам – дано!

Трябва да се върне бригадирското движение. Само така ще можем да направим най-накрая магистрала при Кресна, а тунелът под Шипка ще е готов до сряда.

Естествено, трябва да се върне и месокомбинат „Родопа“. Може да назначим за негов директор Красимир Каракачанов. Не, не заради това. Просто на неговите 5 тераси може да се отгледат много свине-майки. Като казах свине, та се сетих за Парламента. Струва ми се малко буржоазен надписът „Съединението прави силата“. Трябва да го сменим с нещо по-соц. Например „Съединението прави ТКЗС-то“.

Връщаме и член първи на конституцията. Онзи, за ръководната роля на партията, на ГЕРБ. Задължително трябва да върнем и манифестациите. Всички ученици и трудещи се всяка неделя на площада в Банкя със знамена и портрети на нашия вожд и учител Другаря Борисов. А той – човекът от народа, води цялата манифестация с джипа си. И ако е на кеф – може да извади ръка през прозореца и да помаха на събралото се множество. Докато прави това, четири мисирки ще му пипат мускула…

Непременно трябва да върнем и вестник „Работническо дело“. Къде иначе ще се публикува снимка на завършената магистрала „Хемус“? През 2345 година. Предлагам да върнем и Народния съд, но има един проблем. Как да извадим сегашната ни „интелигенция“ от Инстаграм.

А представяте ли си колко хубаво ще бъде, ако държавата одържави и Къщата в Барселона? Държанката в нея ще стане държавна държанка! Как гордо звучи само?! Щом е държавна – значи е на всички нас. Всеки български гражданин ще има едно парченце от нея. Ей това е истински социализъм!

Руският посланик пак ще бъде по-важен от американския. Председателят на БСП ще се консултира с него кой да ни е държавен глава. Хубаво е да е военен. (Приликите със сегашното положение са чиста случайност, да речем.)

Ще се сбъдне и мечтата на премиера Борисов – у нас ще има истински голям завод за автомобили. Тук ще се произвежда Москвич!

Красивата, голяма сграда на Доган, дето е на брега на морето, в парк Росенец, ще стане почивна станция „Сава“, в нея ще почиват агенти на ДС.

Представете си - Братя Аргирови пак ще са на мода. А Соня Васи се снима за „Паралели“.

Ами БНТ? Петък – руска програма и филм за войната. Гарелов ще води „Панорама“, а Кеворкян - „Всяка неделя“. Журналистът Коритаров няма да води никакво предаване. Той има още много доноси да пише, преди да стане водещ от такова ниво.

Евгени Бакърджиев ще вдигне един мавзолей, за около 2 часа. Само му дайте пари. Той може да направи всичко – за пари. Да разцепи СДС също. Справка – близкото минало.

Ако всичко пак стане държавно, знам един човек, който ще бъде много доволен. Иван Костов. Той ще си каже: „Щом всичко е отново държавно, значи пак мога да го продам!“

Връща се и варенето на лютеница зад блока. Класика, без ГМО! Обаче откъде ще намерим капачки за буркани?! Ще му мислим друг път. Важното е да не забравим да върнем и задължителното събирането на хартия за „Вторични суровини“. Малко се страхувам моя син да не върне томовете със събраните съчинения на Тодор Живков и Венета Райкова, че тогава ще има възпитание по метода „таралежите се раждат без бодли“.

Само БДЖ няма да станат пак държавни, защото те още са си държавни. Там времето е спряло като влак на последна гара – ето, вчера на трети коловоз пристигна влака от Силистра, който тръгна през 83-та година. Дааа, Силистра си е далечко! Има-няма – 40 години от тука…

Най-хубавото е, че ако върнем социализма, Доган пак ще е в затвора.

И накрая – когато вече всичко е държавно, джиросваме го на Пеевски, барабар с „Държавен вестник“, и да се свършва тая мъка!

 

Автор: Калинка Тодорова, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...