Злокобното трио: Смело НАПред!

6924
Злокобното трио: Смело НАПред!
Снимка: Румен Скрински

Най-напред държа да заявя, че напълно подкрепям правителството и му вярвам, дори когато самото то не си вярва. Единствената ми критика към него е да бъде по-самоуверено и да не позволява да му се бъркат в работата или да му създават такава. На принципа съм, че правителство и масло се сменят само когато шофьорът прецени. Бойко добре управлява, виждал съм го. И по равното, и през пресечена местност, и през просото – все държи здраво волана и не се разсейва. Както сам отбелязва, би оставил и друг да покара, но просто няма подготвени хора, всички знаем комунистите докъде докараха държавата. Ех, само ако Тодор Живков беше разполагал навремето с двама-трима охранители, вместо с един, сега нямаше да я имаме тая управленска криза. Тато е най-виновен, че не успя да предаде опита си на повече хора, които да могат да ни пазят от комунистите. Но сега по същество!

Прави ми впечатление, че в защита на правителството освен хора като мен, колегите ми от ГЕРБ Монтана, хора на изкуствата като Стъки и Жорето Флоров, все по-често биват включени млади момчета с полицейски униформи. Моите уважения към тях, но не смятам, че те са истински подготвени да се справят с мафията и лумпените на площада. Твърде неопитни са, някои от тях за първи път виждат столицата и е разбираемо да са дезориентирани. В крайна сметка така страда управленският и в частност тестикуларният апарат. Говори се за „полицейско насилие“, което е нелепо за страна с традиции в това отношение. Срам за тайните и явни служители на сигурността през годините, които отдадоха сили и младост в борбата с противообществените прояви, ако сега два шамара вече минават за бой.

Давам си сметка, че времената се промениха и затова пиша настоящите редове. Вместо да се рискува здравето на младежи, далеч по-подходящи за селското стопанство и ресторантьорския бизнес, нека защитата на държавността бъде поверена на изцяло подготвени кадри в това отношение. Имам предвид НАП, КОНПИ, БАБХ, Инспекцията по труда – все структури, които доказаха ударната си мощ през изминалите години. Ще ви дам пример. Ако един протестиращ бъде напръскат с лютив спрей, той ще поплаче, ще поплаче, пък ще му мине. Но ако му се направи внезапна данъчна проверчица, доста повече сълзи ще пролее. Забелязва се, да речем, от наш внедрен служител, как протестиращ носи флаг. Има ли той обаче необходимите документи, касов бон и прочее за това имущество? Значи имаме основание да смятаме, че е възможно да е било придобито по незаконен път. И разпореждаме една ревизия. Из основи.

Държавният апарат е голям и ние сме длъжни да впрегнем целия му потенциал в отстояването на стабилността. Уви, полицията не винаги действа с необходимата сила и строгост. Затова предлагам при следващи случаи на протестни действия да се формират пропусквателни пунктове, на които вместо полицаи да претърсват населението за дезодоранти, данъчни да изискват декларации за доходи и банкови извлечения, нотариални актове и всякаква възможна документация. Нека видим колко смели са тогава т.нар. протестиращи.

Администрацията ни е достатъчно голяма и бавна, за да може да залее протеста и да извърши мобилни проверки на всеки до пълно задушаване. Нека стане ясно какво значи ред!

 

Автор: Драго Симеонов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...