1,8 млрд. души пият вода, която може да бъде заразена с изпражнения

2849
1,8 млрд. души пият вода, която може да бъде заразена с изпражнения
Снимка: Thinkstock

На 19 ноември се отбелязва Световният ден на тоалетната. Той е иницииран от ООН с цел повишаване осведомеността на хората по света по проблемите свързани с канализация и хигиенни условия.

В съответствие с програмата за устойчиво развитие, ООН обявява 19 ноември за Световен ден на тоалетната. Целта е повишаване осведомеността на хората по света по проблемите свързани с канализация и хигиенни условия и за необходимостта те да бъдат решени.

Осмокласник сложил скритата камера в тоалетна в старозагорско училище

Осмокласник е поставил скритата камера в дамската тоалетна на третия етаж в математическата гимназия в Стара Загора, съобщиха от прокур...

Днес 892 милиона души продължават да облекчават естествените си нужди на открито. Това води сериозни последствия за околната среда и тяхното здраве. Замърсените води, които по-късно консумират, причиняват заболявания като диария. Те са причина за смъртта на 361 000 деца на възраст под 5 години, на годишна база.

Концепцията за отпадъците не е присъща за природата. В природата, след края на жизнения си цикъл, ресурсите естествено се рециклират и запазват баланса. Според предложение на ООН от 2018 г., в някои случаи е достатъчно да се възпроизведат тези естествени цикли, за да се намери решение на някои от най-важните проблеми, свързани със санитарната защита в някои части на света.

Природата зове и ние трябва да чуем. Затова Фондация We Are Water се присъединява към кампанията "Когато природата зове, имаме нужда от тоалетна". Фондацията организира конференция за обсъждане и представяне на решения за канализация, които работят в хармония с околната среда и дават възможност на общности да управляват отпадъците си с наличните ресурси. Представени бяха и проекти, насочени към подобряване на санитарната ситуация навсякъде по света.

Милиарди хора нямат тоалетни и не могат да отговорят подобаващо на естествения призив на своите физиологични инстинкти. Тази липса на тоалетни означава, че в голям мащаб човешките изпражнения не се отвеждат или третират:

- 60% от световното население, около 4,5 милиарда души, няма тоалетна в домовете си;

България е лидер на Балканите по достъп до баня с тоалетна в градовете

България е лидер по отношение на достъпа до баня с тоалетна в градовете в региона на Балканите. 100% от градското население у нас р...

- водата и почвата, които поддържат човешкия живот се замърсяват;

- 1,8 милиарда души пият вода, която може да бъде заразена с изпражнения.

Санитарните решения, основани на самата природа, се използват най-много в екосистемите за третиране на човешките отпадъци преди да се върнат в околната среда. Повечето от тези решения са насочени към опазването и управлението на растителността, почвите и влажните зони, включително реките и езерата. Някои от тези решения са:

Тоалетни с торище, което събира и обработва човешките фекални отпадъци от тоалетните и по този начин осигурява торове за земеделието.

Създадени от човека влажни зони и тръстикови масиви, които филтрират отпадъчните води, преди да се върнат в реките.

Да живееш в обществена тоалетна за 190 000 паунда?

„Миризливичката“, но много оригинална идея хрумнала на 56-годишния Ник Уилан. Обществената тоалетна, която се намирала на ...

До 2030 г. трябва да постигнем Целите за устойчиво развитие (SDGs), сред които Цел 6 (SDG 6) "Осигуряване на достъпност и устойчиво стопанисване на водоснабдяването и канализацията за всички". Целта е да се осигури канализация за цялото население на планетата, намаляване наполовина на нетретираните води и увеличаване на повторното им използване. Това са цели за които работи и Фондация We Are Water. За съжаление, изглежда пътят до реализацията е все още дълъг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com