15 неща, които ресторантите не искат да знаете

34439
15 неща, които ресторантите не искат да знаете

1. Ако главен готвач излезе да вечеря на ресторант, три са нещата, които почти никога не би си поръчал – пилешко, паста и пица. Това са отговорили при проучване 86% от анкетираните готвачи.

2. Двама от трима готвачи признават, че ако храна падне на пода в кухнята, те я вдигат, измиват и използват.

3. Хлябът, донесен ви в панерче на филийки, почти винаги съдържа филийки, останали от друга маса.

4. Бармани споделят, че никога не биха си поръчали лимон с напитка в заведение – плодът там никога не се мие, просто се нарязва на резени и се сервира.

5. В 99% от големите ресторанти по света бърканите яйца на закуска се правят от яйчен прах. Това съвсем не се прави заради икономии, а защото така рискът от заразяване със салмонелоза се свежда до нула.

Няколко велики идеи, родени в кръчмата

Няколко питиета в близката кръчма или в бара и дори най-налудничавите на пръв поглед идеи ще започнат да ви се струват смислени. А поня...

6. В детските менюта тестото за пиците често се замесва с доста захар, защото това се харесва на малките и искат още. Повече захар се слага и в останалите неща от менюто за невръстни.

7. Ако музиката в ресторант е силна, не си мислете, че го правят, за да може да чуват и готвачите в кухнята. Научно установено е, че колкото по-силна е музиката в заведение, толкова по-малко време губят клиентите в приказки и толкова повече храна поръчват.

8. В наръчник за сервитьори пише следното: „Ако искате да получите по-голям бакшиш, първо се представете на клиентите и ги помолете да се обръщат към вас на малко име. Приклякайте до човека, който поръчва в момента, ужким за да слушате по-внимателно поръчката. Докосвайте леко клиентите по рамото с ръка. Обръщайте специално внимание на децата.“

9. Ако сте вегетарианци и попитате дали зеленчуковата супа е сварена със зеленчуков бульон, сервитьорът в 90% от случаите ще отговори „да“, макар да не е така.

10. Сервитьорите изчакват някой да си поръча силно препечена пържола, за да пробутат старо месо.

Най-красивите ресторанти в света

  Ще ви представим 11 ресторанта, в които обстановката в и около тях е толкова невероятна, че менюто ще бъде последното, за което...

11. Никога не влизайте да вечеряте в ресторант един час преди затварянето на кухнята – ще получите скапани вече продукти, най-често зле и прибързано приготвени.

12. Винаги проверявайте предварително тоалетните на един ресторант. Нивото на чистота там отговаря на чистотата в кухнята.

13. Никога не си поръчвайте риба в неделя или понеделник. В почивните дни няма доставки на прясна риба, така че ще получите стара. Обикновено заведенията зареждат с риба два пъти на седмица. От вторник да петък са добрите дни за поръчване на риба.

14. Избягвайте старателно ресторантите по празници – особено Св. Валентин или 8 март. Тогава „специалните“ менюта са с надути цени, контролът върху качеството на храната е занижен, а поради наплива от клиенти най-често обслужването е под всякаква критика – само ще си развалите празника.

15. Сервитьорите наистина „отмъщават“ на досадни клиенти. Един от тях разказва как, след като 2 пъти му върнали пържола, той я пуснал в миялната без препарат за няколко минути. Този път клиентът останал много доволен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да си направим ябълков оцет без захар?
Как да си направим ябълков оцет без захар?

За да приготвите ябълков оцет, който технически се прави от ябълкови остатъци, ви трябват само 3 съставки: ябълки, вода и стъклен буркан. Най-добре...