6 начина да направите сутрешното си кафе уникално

18741
6 начина да направите сутрешното си кафе уникално
Снимка: iStock/Guliver

Много хора започват деня си с чаша от ободряващата напитка. Кафето помага за събуждане, зарежда тялото ни с нужната енергия, а живота с цветове. Някои обичат кафето сладко и добавят сметана, докато други харесва тръпчивия, наситен вкус. Всъщност съществуват много добавки, които са в състояние да разнообразят обичайната вкусова гама на кафето.

1. Мляко

Тази рецепта е идеална за любителите на неподсладената напитка със сметана. Вземете 60 мл мляко и добавете към него няколко капки ванилов екстракт. Загрейте сместа в микровълнова печка или на парна баня за 20 секунди. Можете да използвате не млечен продукт, а зеленчуков вариант - овесено, бадемово или соево мляко, съветва lucky-women.

2. Какао

Ако добавите малко какао на прах към обичайното си кафе, ще получите незабравим шоколадов вкус. Освен това, добавката съдържа вещество, което подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и когнитивните функции на мозъка.

Каква се случва с тялото, когато пием на гладно

Много хора са склонни да се откажат от закуската, но не и от сутрешното кафе. Но според експерти този подход е напълно грешен. Кофеинъ...

3. Фъстък

Смелете ядките и прибавете 1-2 супени лъжици в чашата с кафе. Трябва да постои, след това е добре да го прецедите, но можете да го пиете заедно с фъстъчената утайка. Фъстъците са богати на фибри и витамини, а също така са източник на ценен протеин.

4. Подправки

Канелата ще добави пикантен вкус към сутрешната ви чаша „бодрост“. Освен това, можете да използвате настъргано индийско орехче или кардамон, а лютите чушки се използват от любителите на екзотиката. Комбинирайте какаото с щипка канела и индийско орехче и добавете към чашата с кафе. Този микс перфектно тонизира и има уникален аромат на зимните дни.

Каква е разликата между кафе и еспресо?

Кафето е една от най-популярните напитки, която се консумира от хората по цял свят. Приготвя се от печените семена на растението кафе, ...

5. Кафени кубчета лед

Фенове на фрапето и другите студени рецепти могат да използват този трик. Напълнете формата за лед с охладено кафе и я сложете във фризера. Така кубчетата кафе винаги ще са ви под ръка, те  охлаждат перфектно и се използват в коктейли. Можете да добавите ванилия, кора или плодов сироп към кубчетата лед.

6. Масло

Изглежда, че такива различни компоненти могат да имат нещо общо. От тях, обаче, може да се направи не просто напитка, но и истинска закуска. За целта, добавете супена лъжица масло към чашата с кафе. Можете да овкусите напитката с две чаени лъжички кокосова вода. Такава закуска ще ви позволи да се чувствате сити и да настроите тялото да изгаря мазнините. Ако желаете, използвайте само една добавка или комбинирайте и двете.

В Тибет чай традиционно се пие със сол, черен пипер и олио. В Сингапур зърната задължително се пържат в масло, подобрявайки качеството на суровините и вкуса им. Напитката има копринена текстура и деликатен сметанов аромат. Не се страхувайте да експериментирате, прилагайте интересни нови техники, създавайте малки шедьоври, които ще превърнат закуската ви в гастрономическо приключение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

По какъв различен начин се вари червената леща

Най-бързата бъркана торта

Палачинки с газирана вода, които не залепват и са два пъти по-пухкави

Най-добрата рецепта за баклава е разкрита

Тази постна баница с булгур е хит в мрежата

Любимият яйчен крем от тефтера на баба

Много вкусни и полезни постни кюфтета от спанак и броколи

Божа работа: Уникално вкусни кюфтета по манастирски

Как се приготвя традиционният български качамак?

Перфектните пържени филиийки: Номерът е в един детайл

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com