Храни и напитки, които са защитени със закон

3066
Храни и напитки, които са защитени със закон

Определени храни и напитки са станали нарицателни за региона или страната, откъдето произлизат. На тях се наслаждават не само местните, а и много туристи от цял свят. За да предпазят купувачите от ментета, много държави са приели закони, защитаващи националните им деликатеси. Сред тях са:

Биволска моцарела, Италия

Кои ще бъдат модерните храни през 2017 година?

Всяка година когато времето застудее, коледната украса е поставена и всички сме празнично настроение, признаците показват, че скоро ще ...

Тя е направена от млякото на италиански сорт биволи и е защитен продукт от 1990 година. Според закона може да се произвежда само в района на Неапол, въпреки че моцарела от биволско мляко се прави по целия свят, включително в Швейцария и Съединените щати.

Пармиджано-Реджано, Италия

Сиренето може да бъде произведено само в региона на Северна Италия – според Европейското законодателство, ако не бъде от тук, не може да бъде наречено Пармиджано-Реджано (или Пармезан). Когато са на една година, ръчно направените пити сирене се проверяват и ако имат някакъв дефект или несъвършенство, не получват специалния етикет. След две години те са готови за продажба.

Бира, Германия

Петте най-полезни храни за организма

Каквото и да си говорим ние ежедневно затормозяваме нашия организъм с начина нa живот и хранене. Това дава отражение върху външния ни в...

Създаден от Уилям IV, дюк на Бавария, законът определя точните съставки, необходими за варенето на бира: ечемик, хмел, вода, а по-късно мая. Законът помага на Германия да спечели славата си на страната с най-добрата бира. Според настоящите пивовари обаче той им пречи да разгърнат творческото си вдъхновение. Пивовари, които не зачитат закона, добавяйки плодове или подправки, трябва да махнат наименованието „бира“ от етикета.

Останалите храни и напитки може да откриете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com