Легендата за лагер бирата Rauch или Всяко зло – за добро

7302
Легендата за лагер бирата Rauch или Всяко зло – за добро
Снимка: Hills Beer

И така, продължаваме да разказваме истории за истинска бира. Този път, легендата ни връща в Средновековието и в едно закътано градче на име Бамберг - във вътрешността на Германия. Тогава много често е имало пожари и ето че манастирът на градчето бил обгърнат в пламъци. Както се знае, монасите играят важна роля в подобряването на вкусовите качества на бирата, която преди да влезе в манастирите, се е правела само в домашни условия. И по традиция, и в този манастир си имали пивоварна. За късмет, пламъците пощадили пивоварната. Макар и много обгорена,  голяма част от малца бил съхранен, а част от бирата – опушена в бъчвите. Монасите се примирили и запазили суровините и бирата, и така се родила първата варка с опушена бира.

Бирата била интересна и различна на вкус. Mонасите постепенно я подобрявали, като препичали малца, и така и до днес този подход за производство се е съхранил и усъвършенствал. 

Препеченият малц, който се съдържа в днешните рецепти, не е пречка да се спазва Закона за чистота на бирата, въведен през 1516г. в херцогство Бавария,  който повелява бирата да съдържа само 4-те основни съставки – вода, малц, хмел и мая.

Такава бира си имаме и у нас. Произвежда се от микропивоварна в близост до Пловдив, която спазва този Закон, и произвежда лагер бирата с плътен и наситен вкус с препечен малц, внос от Германия.

Hills Beer ти доставят безплатно бира + подарък

Настъпи астрономическата пролет, което няма как да не ни радва. Дори да сме си у дома, добре е да крепим духа. И да се ра...

Hills Helles Rauch e по рецепта на Майстор пивовара, който е баварец с над 25 години опит в индустрията. Защо обаче тя е “Helles”? В превод от немски това означава– светло, леко, пивко, сламено. Така, „опушеният“ вкус, е балансиран и подходящ за „влизане“ в света на бирата с този характерен дъх и вкус. След 45 дни отлежаване и ферментация – получаваме крафт бирата с цвят на кехлибар и дъх на барбекю - Helles Rauch 5%. Подхожда си с бургери, сирена, или пък ако ви липсват  на трапезата.

Може да се възползвате от безплатните доставки за София (0887 788 131) и Пловдив (0877 697 690), в работните дни. Hills бира може да се открие и в специализираните магазини за крафт бира, също и в Метро, във Фантастико- София, и в Лекси -Пловдив.

За директен контакт - Facebook @hillsbeer.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com