Лято в чаша: 7 любими коктейла и как да си ги приготвите

38060
Лято в чаша: 7 любими коктейла и как да си ги приготвите
Снимка: iStock

Свързваме лятото с топло време, хубави емоции, приятели, забавления и много чудесни моменти на открито. И с... коктейли. Има много варианти – от класически рецепти до такива, при които смело можете да експериментирате и да изпробвате барманските си умения. Със сигурност ще предизвикате много усмивки, ако забъркате следващите коктейли и ги съчетаете с подходяща храна. Защото лятото трябва да е безгрижно, свежо и да му се насладите с чаша, в която сте сложили точните съставки.

Мохито

Този традиционен кубински коктейл е освежаващ и определено е един от най-популярните през горещите месеци.

За да си го забъркате: Накъсайте на ситно 3-4 листа мента, нарежете лайма на парченцa, след което ги смесете в чаша с 2 с.л. кафява захар и ги намачкайте хубаво, за да пусне лаймът сока си и да се смесят ароматите. Сипете 50 мл светъл ром и прибавете 250 мл студена газирана вода. Украсете с листенца свежа мента и поднесете със сламка.

Ром Dead Man’s Fingers и хартиени сламки (25 броя в опаковка) в Lidl от 21 юни 2021 г.

Bloody Marry

Този коктейл за първи път го е сервирал френският барман Фернандо Петьо през далечната 1920 година в "звездния" парижки бар "Харис".

Направете си Bloody Marry, като смесите 50 мл водка, 100 мл доматен сок, 4 – 5 капки сос Уорчестър и 2 капки сос Табаско. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Прецедете коктейла във висока чаша, където предварително са поставени 2 – 3 кубчета лед. Украсете с резенчета лимон и стебла от целина.

Водка Stolichnaya и доматен сок Solevita в Lidl oт 21 юни 2021 г.

Pina Colada

Това е официалната напитка на Пуерто Рико и е в класацията на най-предпочитаните летни коктейли. Направете си Pina Colada, като смесите в шейкър с натрошен лед 1 част ром, 1 част кокосово мляко и 2 части сок от ананас. Разбийте добре и прецедете в голяма чаша. Украсете с резенчета ананас.

 

Ром Bayou Pink с екстракт от плода мейхоу и кокосово мляко Freshona (класик или нискомаслено) в Lidl от 21 юни 2021 г.

Този коктейл е идеален за лежерните следобеди, когато можете да се отдадете на заслужена почивка на някое прекрасно място. Да забравите за забързаното си ежедневие и да се насладите на лятото. И ако сте избрали да пиете Pina Colada на плажа, имате нужда и от нов цял бански, който е сред топ тенденциите тази година.

Дамски цял бански Esmara в Lidl от 21 юни 2021 г.

Aperol Spritz

За първи път Aperol е представен през 1919 г. на Международния Панаир в Падуа. В ликьора, любим на италианците (и не само), балансирано са смесени различни билки и корени, сред които ревен и тинтява.

Направeте си Aperol Spritz, като напълните щедро чашата на Aperol с лед. Добавeте последователно 3 части пенливо вино, 2 части Aperol и 1 част газирана вода. Украсeте с резен портокал.

Aперитив Aperol в Lidl от 21 юни 2021 г.

Ягодов джин

В шейкър сложeте ягоди, джин, лимонов сок, захарен сироп и яйчен белтък. Вижте точните грамажи и как да приготвите коктейла ТУК!

Промопакет джин Bickens Pink London в Lidl от 21 юни 2021 г.

Плодово консоме с пенливо вино и ванилов сладолед

Нарежете 200 гр ягоди, 2 ябълки, 1 лайм и 2 портокала на кубчета и ги сложете заедно с 50 мл бял ром да се варят за 30 - 40 минути в един литър вода. Когато свалите съда от котлона, оставете течността напълно да изстине. След това я прецедете през марля 2 - 3 пъти, докато се избистри напълно. Прецедения бульон кипнете наново със 100 гр захар и 1 брой звезден анасон, след което го оставете да изстине напълно. Пресипете плодовото консоме в голяма кана, като извадите звездния анасон и долейте 1 бутилка пенливо вино.

Вижте ТУК как точно да сервирате!

Италианско пенливо вино Secco (бяло или розе) в Lidl от 21 юни 2021 г.

Прохлада от касис

Измийте 80 гр боровинки, наредете ги във формички за лед, долейте ги с вода и ги замразете.

Измийте 400 гр червен касис и почистете чепчиците. Измийте 2 портокала с гореща вода, обелете тънко една трета от кората с белачка и изстискайте сока. Възврете кората и сока заедно с касиса и 60 гр захар и оставете да къкри около 7 минути. По желание овкусете с още малко захар. Прецедете сиропа през цедка и го оставете на хладно.

Разпределете сиропа и боровинковите ледени кубчета в 4 чаши, полейте с изстуденото шампанско и сервирайте.

Този разхлаждащ коктейл можете да съчетаете идеално с фин десерт като мини еклери или френски макарони.

Мини еклери с изкусителен пълнеж от крем с нежен аромат на ванилия и заливка от белгийски шоколад и макарони микс в Lidl от 21 юни 2021 г.

 

Още интересни рецепти за свежи коктейли можете да откриете на gotvi.lidl.bg. Взимайте шейкъра и се развихрете.

И за да отбележите астрономическото настъпване на лятото, което е днес, 21 юни, ви предлагаме да посетите магазините на Lidl, в които можете да откриете още тематични продукти, за да изживеете едно вълнуващо лято. Разгледайте новите им предложения ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com