Най-вкусната зеленчукова супа

21051
Най-вкусната зеленчукова супа
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта ще ви помогне да се научите да приготвяте изключително полезна домашна зеленчукова супа, при това с напълно достъпни продукти. Супата е с богат и наситен вкус, въпреки че е приготвена от съвсем обикновени съставки, които би трябвало да има във всеки един дом.

Много е подходяща и за деца, които се мръщят при вида на зеленчуци и избягват консумирането им. Импровизацията също е напълно възможна - просто махнете или добавете по ваш вкус продукт от предложените.

Необходими продукти за приготвяне:

100 грама лук; 250 грама картофи; 2 моркова; 1 червена чушка; 1 зелена чушка; 100 грама домати /може и от консерва/; 30 мл олио; 1 яйце; 40 грама брашно; 400 грама кисело мляко; сол на вкус; фиде; 2 литра вода; 30 грама краве масло; магданоз

Инструкции за приготвяне:

- Обелете лука и по възможно най-ситния начин се опитайте да го нарежете. Настържете на по-едро ренде единия морков и червената чушка. Трите зеленчука сложете заедно в тенджера с олиото и една чаена лъжица сол. Задушете ги при умерена температура за около 3-4 минути.

- Обелете и картофите, добре ги измийте и нарежете на кубчета, които да имат големината на една хапка. Нарежете също на кубчета и вторият морков и зелената чушка. Варете ги за 5 минути на тих огън и добавете към тях ситно нарязания домат и фидето. Доварете продуктите до готовност за консумация на слаб котлон.

- Докато зеленчуковата супа се вари, трябва да приготвите застройката. За нея винаги използвайте продукти със стайна температура. Така не рискувате яйцето да се пресече и по-бързо се темперира. Киселото мляко разбъркайте добре с брашното и яйцето. Не трябва да има гранули. Постепенно добавяйте от горещата супа в застройката, като през това време непрекъснато бъркате. След като застройката вече е достатъчно гореща, започнете да връщате по обратния ред застройката към супата. Оставете след това супата да заври и я преместете от котлона.

- Ако искате може да си добавите и бучката краве масло, която е дадена към рецептата. Изчакайте за 5-10 мин. супата да се охлади и я подправете със ситно нарязания свеж магданоз.

Зеленчуковата супа може също така да я пасирате, за да я поднесете на децата, които много често недоволстват и се мръщят на такива супи. Може да добавите и запечен хляб на кубчета и ви гарантираме, че децата ще хапнат тази супичка с голямо удоволствие.

На всички, приятен апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Домашна пилешка супа за ценители

Полезна и ароматна доматена СУПА: Ето колко лесно се приготвя

Запеканка със зеленчуци и ароматни подправки: Поръсете с пармезан

Неустоим какаов КЕКС с орехи: Ще си оближете пръстите

ТОП десерт: Морковен кекс с орехи

Уникален вкус и аромат: Сьомга с вино, мед и розмарин

Този кекс без брашно е готов за броени минути - бързо и вкусно изкушение

Тези здравословни бисквитки са любими на всички зъболекари - не развалят зъбите

По какво се познава класическата шкембе чорба?

Този кекс с гореща вода беше много популярен преди години - отново е на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com