Свежи идеи за салати с плодове и зеленчуци

13322
Свежи идеи за салати с плодове и зеленчуци
Снимка: iStock

Привърженици сте на традиционните салати в кухнята, а авангардното изкуство не е по вкуса ви. Рядко рискувате с нeпознати подправки. Понякога ви се приисква да предприемете нещо ново и различно, но си намирате причина да отложите за по-подходящ момент….

Ако се разпознавате в тези редове, тук е мястото и сега е времето да направите първите стъпки в разчупване на статуквото. Не ви призоваваме да загърбите традициите, а просто да освежите лятното си меню и да завъртите главата на половинката си с някое от следващите предложения за свежи и пъстри салати, в които плодовете имат място наравно със зеленчуците. Този екзотичен за нашите географски ширини подход отдавна е традиция във френската и италианската кухня, да не говорим за по-далечните острови и Азия. И това не е случайно – съчетанието между сладостта на плодовете, хрупкавостта на ядките и солено-киселия вкус на зеленчуците и подправките създава хармония и  доставя истинско удоволствие не само за небцето, но и за всички сетива.

Зелена салата с жълти круши и орехи

Необходими продукти:

1 средно голяма зелена салата

1 едра жълта круша

1 шепа почистени орехи

1 с.л. мед

1 с.л. горчица

3-4 с.л зехтин

Сол на вкус

Приготвяне

След като измиете добре зелената салата, я накъсайте с ръце. Ако все пак традиционализмът не ви позволява това – просто я нарежете на средно големи ивици. Поставете салатата в купа или плато и пръснете върху нея първо нарязаните на ивици орехи и след това разпределете крушата, нарязана на полукръгове и очистена от семките. Пригответе дресинг от меда, горчицата, зехтина и солта и поръсете.

 

Ако в хладилника ви е останала още салата, а детето не е успяло да изяде всички ягоди, които купихте вчера, ето още едно бързо предложение за свежа и артистична салата с ягоди. Добавете и 20 зърна нар и вече сте готови за Мастър Шеф.

Зелена салата с ягоди, мента и нар

Продукти:

„Сезонът на черешите“ с Иван Стойков

Стопанството на ЕТ „Спектър 76 Иван Стойков“ се намира в Бургаска област. Стартира през 2004 г. с производство на череши, а...

1 зелена салата

200 грама измити ягоди, нарязани на филийки

20 зърна нар / не са задължителни/

200 грама моцарела

Прясна мента

Вкусна есенна салата - пай

Писнало ли ви е от баналните класически салати, които приготвяте вкъщи? Ето едно различно есенно предложение, което не само че е ужасно...

Сок на половин лимон

Сол

Зехтин

Приготвянето е както при салатата с круши. Накъсвате салатата, върху нея разпределяте нарязаните ягоди и нарязаната моцарела. Накъсвате ментата и подправяте със зехтин и сол на вкус. Може да поръсите и малко пресен лимонов сок и най-отгоре зърната от нар.

Освен вкусни, предложенията за свежи салати с плодове и зеленчуци са и полезни, защото съдържат много витамини и минерали. Без значение дали сте любители на традиционните или на екзотичните салати, важното е че в Lidl винаги може да откриете над 100 вида свежи плодове и зеленчуци, които са сертифицирани по Global G.A.P. – най-популярният международен стандарт за качество и чистота на производството. Всичко останало оставяме на вашето въображение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com