Вкусни и икономични идеи за вечеря, които ще ви струват евтино

50057
Вкусни и икономични идеи за вечеря, които ще ви струват евтино
Снимка: iStock/Guliver

Свиването на доходите, растящите цени, загубата на работни места, инфлацията причиняват в редица домакинства сериозни финансови проблеми и невъзможност за справяне с бюджета. Недостигът на средства прави ограничаването на разходите от съществена важност. За да ви помогнем да се вместите в бюджета си и да спестите от средствата за храна, без да се лишавате от полезни и витаминозни ястия, сме ви подготвили няколко вкусни и ароматни рецепти, при които всяка порция излиза евтино. Здравословни, подходящи и за диета, пълни с витамини, минерали и полезни вещества, те са път към здравето, пълното портмоне и елегантната фигура.

Омлет „Фантазия“

Класическа рецепта за бутер сладкиш, който всички обичат

Необходими продутки: тесто - 2 листа (може да се направи домашно) жълтък - 3 бр. мляко - 1 л масло - 100 г (не маргарин! ) захар -...

Яйцата са изключително ценен продукт, доставят на организма редица полезни вещества, а цената им е достъпна. Омлетът фантазия се отличава от обикновения по това, че в рецептата са добавени парченце маслини, а готовият омлет си поръсва, докато е още горещ, с настърган кашкавал. Полученото ястие е наистина фантастично, а порция от него излиза на цена под едно левче. Ястието отнема малко време за подготовка, възможно е омлетът да се приготви в тефлонов тиган, за да не се употребява мазнина, както и на газ, за да се спестят средства и от сметката за електрическа енергия.

Картофи „Приказка“

Един от най-изгодните и евтини като цена продукти – картофите – са полезни и вкусни. Ако избягвате пържените храни и се интересувате от фигурата си, предлагаме Ви ястие, приготвено на фурна. Необходими са ви, естествено, картофи – количеството съобразете с големината на тавата и тази на семейството ви, парче кашкавал, 2 кренвирша и 3-4 яйца. Картофите се обелват, измиват, нарязват на парчета и поставят във фурната, покрити с вода. Когато са почти готови към тях се добавят кренвиршите. Готовото ястие се поръсва с настъргания кашкавал, размесен с разбитите яйца и се оставя да се запече за кратко. Ястието има превъзходен вид със златиста коричка, ароматно и вкусно е, а порция от него струва около лев в зависимост от количеството кашкавал.

Срамежливо гювече

Разкриха ТАЙНАТА за пухкав кашкавал на фурна

Кашкавалът на фурна е аламинут, който се цени във всяко едно семейство. Рецептите, които човек може да открие в интернет пространствот...

Приготвянето на храна в гювечета е полезно, здравословно, бързо и лесно. Стандартните рецепти за гювечета може да не са подходящи за всеки джоб в разгара на финансова криза и загуба на работни места, поради което ви предлагаме да направите икономични. Сложете във всяко гювече парче сирене, настърган домат или малко домати от консерва и няколко маслини без костилки. Капка зехтин или олио е достатъчна. Приготвя се във фурната на 200 градуса. Когато доматите заврат, чукнете по 2 яйца във всяко гювече. Извадете от фурната, когато са готови. Ястието се приготвя бързо, с което помага и за спестяване на средства от сметката за електрическа енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com