Зеленчукови банички

5673
Зеленчукови банички

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

3-4 моркова

1 тиквичка

300-400 г гъби

3-4 червени чушки

50 г джинджифил

1 скилидка чесън

листа прясна мента

50 г масло

сол

черен пипер

хартия за печене

 

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете зеленчуците на лентички с дебелина 5-6 мм и дължина 3-4 см.

Почистете чесъна и го нарежете на ситни кубчета.

Обелете джинджифила и го нарежете и него на ситни кубчета.

Нарежете ментата.

Включете котлона на максимална температура. Поставете отгоре дълбок тиган или средно голяма тенджера. Сложете маслото, когато се разтопи, намалете котлона с една степен.

Добавете чесъна, джинджифила и ментата. Запържете, докато усетите ароматите им. Добавете нарязаните зеленчуци в следната последователност: гъби, моркови, тиквичка, чушки, като преди добавянето на всеки следващ зеленчук, оставяйте интервал от около 10 минути. Овкусете със сол и пипер. Задушавайте, докато всички зеленчуци омекнат.

Включете фурната на 180 градуса.

Подгответе си тава, като я покриете с хартията за печене.

Извадете корите от опаковката. Вземете две кори, като ги оставете една върху друга. Разрежете ги на квадратчета. В горната част на всяко квадратче поставете по 1 ч.л. от плънката. Сгънете така, че да не изпадне от плънката.

Белгийско издание: Посетете България и опитайте баница!

Водещ белгийски всекидневник препоръчва днес туристите, които посещават България, непременно да опитат баница. Изданието представя 15 и...

Подредете в тавата. Печете за около 15 минути.

Сервирайте в по три в кръгла чиния, като застъпите връхчетата на баничките. Поставете за украса няколко листа мента. Можете да ги консумирата с кисело мляко.

 

Съвет.

Ако обичате да похапвате чесън, използвайте повече от една скилидка. Тук целта с чесън, джинджифила и ментата е те да придадат малко аромат на плънката.

Когато миете гъби, ще ви е много по-лесно да отстраните замърсяванията, ако ги накиснете за няколко минути във вода и го поръсите с брашно.

Баница с майонеза

Необходими продукти: 1 пакетче кори за баница 200 мл. майонеза 5 бр.яйца 600 мл. краве кисело мляко 1 ч.л.сода бикарбонат 6 с.л.о...

Когато задушавате зеленчуци, по правило, винаги започвайте от зеленчука, на който му е необходимо най-много време. В случая това са гъбите.

Внимавайте с чушките, тъй като ако ги презадушите, ще започнат да се белят и по време на ядене да се отделят така наречените „кожички“, което е неприятно. За това е препоръчително да ги сложите последни.

Ако нямате хартия за печене, можете да я замените с алуминиево фолио. Целта е, когато започнете да миете тавата, да си спестите продължителното търкане на загорели петна.

Докато печете баничките, наблюдавайте какво се случва във фурната. Ако е прекалено силна, баничките бързо ще прегорят. За това за всеки случай можете, когато сложите тавата вътре, да намалите температурата с 20 градуса.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com