5-те топ правила при язденето на кон

31346
5-те топ правила при язденето на кон
Снимка: конна база Тракиец

Конната езда далеч не е обикновен спорт, защото включва общуване с друго същество. Дори и да се страхувате от тези величествени животни, трябва да дадете шанс на себе си и да излезете от зоната си на комфорт. Гарантираме ви, че направите ли това, много бързо ще сте пленени от една съвсем нова и различна любов. Преди да се качите върху седлото обаче, трябва да имате някои основни познания за конната езда. Ето кои са най-важните правила за начинаещи.

1. Облечете се удобно

На първо място трябва да се чувствате комфортно, така че не се чудете чак толкова пред огледалото! Ако носите широк анцуг или много тесни дънки, ще имате проблеми както със сядането върху коня, така и с разкрача. От друга страна, разкроените крачоли също не са добър вариант, тъй като ще създадат проблеми със стремената. Остава ви най-комфортната опция на първо време, а именно – клин. Ако за първи път се качвате върху кон, не бързайте да си купувате каска, ботуши и ръкавици. Тези неща не са наистина необходими в началото, като първоначално можете да наемете всичко необходимо от конната база.

2. Бъдете спокойни

Ако за първи път се качвате на кон, трябва да знаете, че те са много чувствителни животни и усещат, ако сте изнервени и се притеснявате. А това със сигурност няма да е във ваша полза. Затова се опитайте да бъдете максимално спокойни, когато яздите.

3. Дръжте петите надолу и раменете назад

Задържането на тази поза ви позволява да балансирате с долната част на тялото, а не с ръцете си. Изправените рамене гарантират, че имате правилната стойка, за да се движите в синхрон с коня. Освен това, получавате бонус – ще можете да наблюдавате накъде отивате, вместо да гледате ушите на коня си.

4. Не изпускайте юздите

Вашите юзди са вашата пряка линия за комуникация. Допустимо е да държите юздите разхлабени, за да позволите на коня да изпъне врата си след дълъг урок, но винаги трябва да ги държите в ръце.

5. Слушайте инструктора си

Много хора смятат, че ездата е нещо като разходка върху кон и всичко, което трябва да направят, е просто да си седят спокойно. Но този спорт е много повече от почивка върху седлото - това е дейност, която изисква практика, умения, координация и баланс. Затова е по-добре наистина да слушате своя инструктор, за да сте сигурни, че сте на „една вълна”.

Ако искате наистина да се научите да яздите, доверете се на висококвалифицирания екип на конна база "Тракиец". Базата предлага целогодишно обучение по езда за деца, туристи и любители. Разполагат с открит и закрит манеж и метеорологичните условия не са от значение. Връзката с конете развива вашата решителност и воля – качества, характерни за щастливите и успели хора. Докоснете се до тези красиви и грациозни животни.

Научете повече за конна база "Тракиец" ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com