15-годишна певица от Русе спечели "Звезди над Ловеч"

14949
15-годишна певица от Русе спечели "Звезди над Ловеч"
Снимка: ВС "Икономов"- Русе

15-годишната Кристина Тодорова от Русе стана първият в историята победител в конкурса „Звезди над Ловеч”. Младата певица спечели специална статуетка, изобразяваща музикално петолиние и ключ сол върху него, гравирана с надпис "ПОБЕДИТЕЛ".

В първата тройка е и Боряна Борисова на 18 години. Двете с Кристина са изпълнители на вокално студио за поп и джаз „Икономов”-Русе, с ръководител Вили Икономов. Боряна получи трета награда – грамота и статуетка.

Променя се срок на конкурс по програма „Знание и растеж“ в Русе

Фондация „Русе – град на свободния дух“ удължава срока на приема на документи за конкурса по програма „Зна...

Първият конкурс за млади поп-певци "Звезди над Ловеч" се състоя на 16 и 17 август. Той се организира със съдействието на Община Ловеч и по инициатива на Анатоли Анастасов - директор на конкурса. Според регламента, участниците преминават кастинг, състоял се на 16 август и само 6 от тях са допуснати до финала на 17 август. 

Кристина Тодорова ще получи и собствена песен. Тя ще е специален подарък от композитора Камен Николов, който наскоро бе обявен за наследник на големия Тончо Русев. В момента Камен Николов работи с имена като : Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Петя Буюклиева и др. Преди време Камен Николов написа песента „Само едно море“, изпълнена от Тереза Коларова, която бе представена в конкурса на БНТ за Евровизия и предизвика огромен интерес, преминавайки няколко кръга в надпреварата. Маестро Николов е магистър от Академията за музикално изкуство - Пловдив.

Журито, което оценяваше участниците в „Звезди над Ловеч”, бе от изтъкнати музиканти и специалисти. Председател на журито бе композиторът Иван Михайлов от Ловеч. Завършил е три консерватории, написал е множество песни за утвърдени имена в Холандия, работи с български певци като Ваня Костова, Веселин Маринов, Маргарита Хранова и др. Иван Михайлов е автор на множество школи за различни инструменти. Те се използват в много училища в редица европейски страни, но и в Япония и Китай. Останалите членове са: Вили Икономов – вокален педагог, носител на почетното звание „Почетен гражданин на град Русе” (2014 г.), Найден Вълчев – представител на Община Ловеч, Милен Тотев – един от най-добрите бардове с китара, Валери Красимиров – програмен директор на радио „Зетра” – Ловеч, Кристиян Костов – хореограф и председател НЧ „Бяла Анаста – 2016“- Ловеч и Анатоли Анастасов – член на инициативния комитет и директор на  конкурса „Звезди над Ловеч”. Водещ на конкурса бе популярният водещ Драгомир Драганов.

Даровито дете от Русе печели приз на конкурс за вокално изпълнение

София бе домакин от 8 до 10 февруари на VII Национален конкурс ,,Път към славата“, организиран от Арт център ,,Кърнолски“. ...

В началото на септември, Боряна Борисова и Кристина Тодорова заедно с други възпитаници  на маестро Вили Икономов ще представят Русе на конкурса „Полските щурчета” в гр. Полски Тръмбеш. Той се организира от популярният певец Веселин Маринов.

Припомняме, че Кристина Тодорова е носител на голямата награда Гран при на ХХII Международен конкурс за млади изпълнители „Северно сияние” – Русе, 2018 г. На 4 и 5 октомври 2019 г. е новото издание на конкурса, но тя няма право да участва. Ще зарадва публиката с изпълнение на гала-концерта на лауреатите на 6 октомври. Доходното здание е домакин, с вход свободен и за трите дни, при подкрепата на Община Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе