X
 
 

Държавни институции, организации и частни фирми в Русе се подготвят за зимния сезон

482
photo of Държавни институции, организации и частни фирми в Русе се подготвят за зимния сезон
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
На 8 ноември, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе съвещание, свикано от кмета Пламен Стоилов, с щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и фирми по организация на подготовката на Община Русе за зимен сезон 2018 – 2019 г. Участваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, началникът на отдел „Управление при кризи“ Петко Добрев и др.

Представен бе доклад за дейностите по подготовката на Община Русе за зимен сезон 2018-2019 г. По-късно бяха изслушани представителите на фирмите за снегопочистване и зимно поддържане („Берус“ ЕООД; „Пътно поддържане“ ЕООД- Русе; „Русе Пъблик Сървисис“ ЕООД; Консорциум „Паркстрой“ ЗЗД; ОП „Паркстрой“), кметовете и пълномощниците на кмета по населените места, представителите на дружества, организации и фирми ( местните поделения на „Енерго Про“ ЕАД , „ВиК“ ЕООД, „Овергаз север“ ЕАД , „Топлофикация“ ЕАД;, ОД на МВР- Русе ,  РД ПБЗН- Русе и Електропреносен район - Русе).

Обмен на студенти между Шанхай и Русенския университет

Чл.-кореспондент проф. Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и неговият  колега, проф. ...

Градоначалникът заяви, че Община Русе ще наложи строг контрол на фирмите, ангажирани с организацията на подготовката за зимния сезон. Акцентира се върху необходимостта от внимателно поддържане на новите настилки в града и при нарушаване целостта им ще се налагат глоби на виновните. При тежки зимни условия, водачите на МПС ще ползват платените зони за паркиране безплатно, както и двата общински подземни паркинга (до „Монбат Арена“ и до Доходно здание), като така ще се освободят пространства за техниката при почистването на малките улици.

Стоилов сподели, че очаква силна ангажираност от кметовете на малките населени места и ръководителите на институциите, отговарящи за зимната обстановка в града. Спасимир Димитров допълни, че е извършена проверка на техническото състояние на превозните средства от Общински транспорт – Русе. Той призова за коректно изпълнение на договорите и ангажиментите от отговорните институции и фирми. Присъстващите изразиха пълна готовност и представиха отчети за налична техника, инертни материали и човешки ресурс.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално