X
 
 

Държавни институции, организации и частни фирми в Русе се подготвят за зимния сезон

482
photo of Държавни институции, организации и частни фирми в Русе се подготвят за зимния сезон
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
На 8 ноември, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе съвещание, свикано от кмета Пламен Стоилов, с щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и фирми по организация на подготовката на Община Русе за зимен сезон 2018 – 2019 г. Участваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, началникът на отдел „Управление при кризи“ Петко Добрев и др.

Представен бе доклад за дейностите по подготовката на Община Русе за зимен сезон 2018-2019 г. По-късно бяха изслушани представителите на фирмите за снегопочистване и зимно поддържане („Берус“ ЕООД; „Пътно поддържане“ ЕООД- Русе; „Русе Пъблик Сървисис“ ЕООД; Консорциум „Паркстрой“ ЗЗД; ОП „Паркстрой“), кметовете и пълномощниците на кмета по населените места, представителите на дружества, организации и фирми ( местните поделения на „Енерго Про“ ЕАД , „ВиК“ ЕООД, „Овергаз север“ ЕАД , „Топлофикация“ ЕАД;, ОД на МВР- Русе ,  РД ПБЗН- Русе и Електропреносен район - Русе).

Обмен на студенти между Шанхай и Русенския университет

Чл.-кореспондент проф. Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и неговият  колега, проф. ...

Градоначалникът заяви, че Община Русе ще наложи строг контрол на фирмите, ангажирани с организацията на подготовката за зимния сезон. Акцентира се върху необходимостта от внимателно поддържане на новите настилки в града и при нарушаване целостта им ще се налагат глоби на виновните. При тежки зимни условия, водачите на МПС ще ползват платените зони за паркиране безплатно, както и двата общински подземни паркинга (до „Монбат Арена“ и до Доходно здание), като така ще се освободят пространства за техниката при почистването на малките улици.

Стоилов сподели, че очаква силна ангажираност от кметовете на малките населени места и ръководителите на институциите, отговарящи за зимната обстановка в града. Спасимир Димитров допълни, че е извършена проверка на техническото състояние на превозните средства от Общински транспорт – Русе. Той призова за коректно изпълнение на договорите и ангажиментите от отговорните институции и фирми. Присъстващите изразиха пълна готовност и представиха отчети за налична техника, инертни материали и човешки ресурс.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Новини или Novini - картината на ...

Ето какви са темите в българския печат на 23 април - Велики вторник. "Сега" Общините ще трябва да преизчислят наново данъка за втори дом в ...

missing image
Отличие за единствения ученик от София, ...

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, донесъл единствената награда на София от Националното музикално състезание „Ключът на музиката"`2019, в ...

missing image
Петролен разлив близо до Рио де ...

Бразилският енергиен колос Petrobras спря нефтодобива на платформата си P-25 поради изтичане на петрол. Според предварителни данни в крайбрежния бразилски шелф са изтекли ...

Последно в Актуално