Кулинаротерапия и екипна работа ще организират младежи от Русе

1263
Кулинаротерапия и екипна работа ще организират младежи от Русе
Снимка: Община Русе

На 15 февруари, в рамките на Деня на отворени врати, организиран по проект „Интегриран проект на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“, екипът за управление на проекта от Община Русе съвместно с партньорите по проекта информираха за прогреса по изпълнението му и за продължаване на срока му до края на месец април.

Денят на Отворени врати се организира за трети пореден път в рамките на проекта, като всеки път се съчетава с откриване на нов обект в сферата на образованието и здравеопазването, финансиран със средства по Програма „Здраве и образование за всички“ (ЗОВ). Този път с тържествен водосвет бе открита учебната кухня на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, партньор на Община Русе, оборудвана по проекта, финансиран от Българо-Швейцарска програма за сътрудничество - ЗОВ, в рамките на дейността TeenKitchen („Кулинаротерапия“).

Русе е „Най-зелена община за 2018 година“

На 6 февруари, в Заседателна зала на Община Русе, се състоя церемонията по удостояването с приза „Най-зелена община за 2018 годин...

Децата ще използват съвременни уреди при усвояването на различни кулинарни техники. Ще бъдат обучавани за екипна работа и точно изпълнение на задълженията си. Малките кулинари от четири училища, партньори по проекта, се подготвяха в продължение на четири месеца, за да покажат своите умения в кухнята. В деня на откриването шестима малки кулинари от III клас от ОУ „Ангел Кънчев“ приготвиха вкусни хапки.

„Днес официално поставяме началото на Програма TeenKitchen“, чиято реализация се случва благодарение на подкрепата на Програма ЗОВ  и в полза на децата на Русе.“  – каза Ивайло Иванов, управител на Сдружение БРТИМ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com