Млад талант ще представя Русе на Национален фестивал „Детска мелодия на годината“

3235
Млад талант ще представя Русе на Национален фестивал „Детска мелодия на годината“
Снимка: Община Русе

Осемгодишният Мартин Сиромахов ще представи град Русе на първия Национален фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”. Той се организира от Сдружение „За българска музика и изкуство” и е подкрепен от Съюза на българските композитори, Съюза на писателите в България, Съюза на музикалните и танцови дейци и Държаната агенция за българите в чужбина.

Мартин Сиромахов бе избран от композитора Георги Джилянов да представи песента му „На Плажа“. Тя е по текст на Борислав Ганчев и Георги Джилянов, музиката на Г. Джилянов, а аранжимента на Георги Цветков. Звукозаписът е дело на Пламен Мирчев-Мирона, а клипа на песента - на Стефан Матеев. Малкият талант е солист на Вокално студио „Слънчеви ноти“ с вокален педагог Наталия Константинова. За песента, изпълнена от Мартин можете да гласувате с SMS на  15551 с текст номер 7

Кампанията започна на 22 март 2018 г. с двумесечен срок за набиране на нови детски песни за деца до 14 г., от които професионално жури избра 14 песни да продължат участието си във Фестивала. Националното прослушване се проведе в 12 областни града от 15 юни до 9 юли – Шумен, Варна, Русе, В. Търново, Плевен, Монтана, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София. От общо 340 деца бяха избрани индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети, секстети и вокални групи, които да изпълнят финалните 14 песни от Фестивала. На 22 септември тези песни започват да звучат по всички програми на БНР, а от 1 октомври видеата на песните могат да бъдат гледани в Youtube и телевизия Е-кидс.

Водеща цел на Фестивала е да ангажира градовете, техните ръководствата и обществеността им с подкрепа на песните, които представят техния град и община.

В Зала 1 на НДК, на 22 декември, където ще се проведе Галаконцерта за определяне песента на 2018 година, ще има специални места за агитките на всеки град, който има финална песен. Те ще носят флаговете на градовете си и ще подкрепят песента и своето дете или вокална група. Логото на всеки град, подкрепил песен, изпълнявана от солист или вокална група от града, ще бъде поставено върху плакатите за Галаконцерта в НДК.

Патриархът на България Неофит и  Апостолическият нунций благословиха фестивала, е участниците, техните семейства, организаторите на фестивала и неговите поддръжници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе