Наградиха призьорите от конкурса „Северно сияние“ в Русе

2676
Наградиха призьорите от конкурса „Северно сияние“ в Русе
Снимка: Община Русе

В държавната опера - Русе, се проведе гала-концерт и официална церемония по връчване на наградите в ХХII Международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“. Събитието се състоя на 14 октомври.

Концертът започна с рецитал на Тони Димитрова, която бе председател на международното жури, в конкурсните 13-и и 14-и октомври. След рецитала последва гала-концерт на лауреатите на „Северно сияние“- 2018 г., в който се включиха и танцьорите от танцово студио Freedom, носителят на Гран при „Северно сияние”-2017 - Ивана Бълдъркова от Свищов и поп певицата Жулиета Иванова. Последва церемония по връчване на наградените участници.

14-годишната Кристина Тодорова от Русе бе удостоена с най-голямата награда Гран при на „Северно сияние” - статуетка със символа на конкурса - лира, която е авторска изработка на скулптора Боян Мицов, почетна грамота и предметни награди. Кристина се състезава в конкурса в IV възрастова група – от 14 до 17-годишна възраст.

Сатира на Ники Урумов гостува в Малката Виена

Моноспектакълът на Николай Урумов „Лалугер“ ще бъде представен на сцената на Военния клуб от Сатиричен театър Русе. Срещата...

Наградите връчи жури в състав: директорът на конкурса маестро Вили Икономов, композиторът Хайгашод Агасян и Виорела Филип - изпълнител, вокален педагог и композитор от Букурещ, Румъния. Изпълненията на участниците в конкурса се оценяваха още от Светослав Лобошки - композитор и аранжор, и от самата Тони Димитрова. Специалната награда на кмета на Община Русе - грамота и картина спечели 9-годишната Лаура-Мария Данчу от Румъния. Имаше Специална награда на Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ за „Комплексно представяне“ - почетна грамота и предметни награди, които отидоха при Весела Иванова от Свищов, и Специална награда на Сдружение „Грийн рок фест” – почетна грамота и предметни награди за Десислава Христова от вокално студио Angel Voices - Варна. Те участваха в IV възрастова група - от 14 до 17-годишна възраст.

В групата, от 5 до 7-годишна възраст, първа награда завоюва Магдалена Тодорова - от вокално студио за поп и джаз „Икономов” - Русе. От 8 до 10-годишна възраст победител бе Магдалена Георгиева от ВС „Икономов” - Русе. От 11 до 13-годишна възраст първото място бе разделено от Вилияна Иванова от школа за поп и рок изпълнители „Естрада” - Свищов и Галина Янева от вокална формация „Бънджи Сингърс“ - Варна. При най-големите, от 14 до 17-годишна възраст първа награда спечели Гергана Стоянова от Център за вокално и инструментално обучение „От До до Я“ – В. Търново, с ръководител Яница Русева.

Призовите награди и почетните грамоти и медали осигуриха Сдружение „Северно сияние” - Русе, а предметните награди – Avon - Русе. Конкурсът се организира от Сдружение „Северно сияние” с подкрепата на община Русе, ОП „Русе арт”, Младежки дом - Русе и Възрожденско читалище „Зора”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе