Община Русе осигурява по-добри условия за паркиране в централната част на града с новия паркинг до "Булстрад Арена"

1784
Община Русе осигурява по-добри условия за паркиране в централната част на града с новия паркинг до "Булстрад Арена"

Нов общински паркинг до „Булстрад Арена“ ще е на разположение на русенци и гостите на града от 27 март, понеделник. Той е с капацитет 150 места, осем от които са предвидени за хора с увреждания.

Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно от русенци. Таксуването предстои да се регламентира на сесията през април, като цените ще бъдат идентични с тези на паркинга под Доходно Здание.

С новооткрития подземен паркинг до „Булстрад Арена“, Община Русе надгражда мерките за подобряване на условията за паркиране в централната градска част. Освен това, новият паркинг ще обслужва Градския стадион, както и ще се ползва от посетителите на многофункционалната зала.

Подземният паркинг ще продължи да се доизгражда на етапи от Община Русе. В крайния си вариант той ще побира близо 1000 автомобила на три подземни нива с приблизителна обща площ 31 093 кв.м. Достъп до него ще е осигурен от два вход – изхода. Единият осигурява пътна връзка с бул. „Цар Освободител“, а другият с бул. „Липник“. До завършването на реконструкцията на Градския стадион ще се ползва само вход-изход от страната на бул. „Цар Освободител“.

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка "Русе" на световноизвестния виолист Юри Башмет

Днес, 22.03.2017 г., кметът Пламен Стоилов се срещна със световноизвестния руски виолист Юри Башмет, който пристигна в Русе по повод уч...

Към настоящия момент е завършено ниво -1, както и сервизните помещения и инсталации, разположени на останалите подземни нива, които са необходими за функционирането му. Влизането и излизането на моторни превозни средства до паркинга ще се управлява от паркинг система, която работи с баркод билети за еднократно паркиране.

Предвидени са две асансьорни групи с по два асансьора за всяка от тях, които ще обслужват трите подземни нива и приземния етаж. Асансьорите отговарят на изискванията за достъпна среда за хора с увреждания. Общата стойност на обекта е 3 471 379,01 лв. с ДДС, които включват проектиране, строителство, строителен и авторски надзор.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе