Община Русе ще продължи да предоставя безплатно интегрирани социални услуги

3102
Община Русе ще продължи да предоставя безплатно интегрирани социални услуги
Снимка: Община Русе

До края на настоящата година е удължен срокът за изпълнение на проект за „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“, а с него се предоставят безвъзмездно интегрирани социални, здравни и образователни услуги за деца и родители. Община Русе изпълнява проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“ като бенефициент на ресурс, който вече възлиза на 839 312 лв. с добавената година.          

В Здравно-консултативния център във Филиал „Светилник“ на ДГ „Червената шапчица“ в кв. „Чародейка“, на ул. „Тодор Икономов“ №1 и в Комплекс за интегрирани социални услуги за деца в кв. „Дружба“, ул. „Н. Вапцаров“ №20 се предоставят 6 интегрирани социални услуги за деца до 3-годишна и от 3 до 7-годишна възраст и родителите им: „Здравна детска  консултация и дейности по превенция на заболяванията“, „Психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“, „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност на децата за равен старт в училище“ и „Ранна интервенция на уврежданията, пряка работа с децата с увреждания и техните семейства, в т.ч. рехабилитация и дейности по консултиране, обучение и мобилна работа с детето в неговия дом“.

За периода от 1 септември 2016 г. до края на 2018 г по горепосочените услуги по проекта са обхванати най-малко 1000 семейства от целевите групи. Те получават безплатно консултации за изграждане на родителски умения, семейно консултиране и подкрепа. Повече от 1600 родители еднократно или многократно са получили индивидуална грижа чрез психологически и юридически съвети, както и групова работа за деца и родители. 250 деца до 3-годишна възраст посещават Здравна детска консултация, в която педиатър и медицинска сестра следят физическото и психическото им развитие, провеждат беседи за превенция на заболяванията, посещават домовете им.

Специалист оказва индивидуална педагогическа подкрепа на 89 с увреждания във възрастовата група от 3 до 7 години. Квалифицирани кадри по ранна интервенция на уврежданията обучават родителите и провеждат рехабилитация и консултации с 209 деца до 3-годишна възраст.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе