X
 
 

Признание за млади русенски вокални таланти на международен конкурс

725 0
photo of Признание за млади русенски вокални таланти на международен конкурс
Снимка: Община Русе
От 4 до 8 септември във Варна се проведе V Международен музикален конкурс „Art stars - Звезди на изкуството“. Той е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството“ и Inner Wheel България и с финансовата подкрепа на Община Варна.

Конкурсът се провежда в три категории, в три различни жанра на вокалното изкуство – „Поп пеене“, „Класическо пеене“ и „Фолклор“, който включва „Народно пеене“ и „Български народни танци“.

Правителството разреши продажбата на бившия родилен комплекс в Русе

Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе, известна като „Старото роди...

Участниците в категория „Поп пеене“ показаха вокалните си възможности на 6 септември  в Концертно студио на радио Варна, а на 7 септември в залата на Младежки дом „Орбита“. Председател на журито бе композиторът Хайгашод Агасян, а членове  композиторът Нелко Коларов и вокалистът Славин Славчев. Всички те гласуваха явно, като следяха за точна интонация, вярна стилова интерпретация, богата темброва палитра, сложност на произведението и сценично поведение.

При оспорваната конкуренция с над 60 участници, солистите от ВС „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова спечелиха престижни награди.

В първа възрастова група до 7 г. - Дария Стефанова с песните „Без радио не мога“ и „Fly“ спечели II награда а Мартин Колев с песните „Бал на мишките“ и „А на мен ми се играе“ е III награда.

Във втора възрастова група до 12 г. - Александра Даскалова се изяви с песните „Доброта“ и „Голямото междучасие“ и завоюва „Специална награда“. Бориса Кунева с песните „Щурче“ и „Рокля на цветя“ бе избрана да представя страната на Международния конкурс „Ние-XXI век“.

Художници творят 3d приказен свят в Русе

От 9 до 12 септeмври в Русе се провежда третото издание на 3D STREET ART. То се организира от Община Русе и Фондация „Русе &ndash...

В трета възрастова група до 16 г. - Никола Желязков с песните „Междучасие“ и „I feel good“ спечели II награда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители