Скаути ще докажат уменията си в гребна регата по река Дунав

1971
Скаути ще докажат уменията си в гребна регата по река Дунав
Снимка: Клуб "Приста-скаут"- Русе

21 младежи между 15 и 19 г. от Русе потеглят на гребен поход по Дунав на 19 юли. Регата е част от проект „Личностно развитие и насърчаване на лидерските умения посредством скаутския метод“ (SCOUT), който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе - град на свободния дух“, с подкрепата на  Фондация „Еконт“.

Скаутите и техните приятели ще тръгнат от село Пиргово, а целта им ще бъде на три етапа да достигнат село Ряхово. Участниците ще бъдат разделени на три самостоятелни групи (патрули) като всяка група ще трябва да избере „капитан” и да направи собствен график и план за изпълнение. Младежите ще трябва сами да определят ролите си в патрула и да разпределят задачите и отговорностите си. С всяка отделна група ще има сертифициран водач на гребния поход (съгласно действащото законодателство всеки гребен поход трябва да бъде ръководен от правоспособен водач на малък кораб, да бъде осигурена придружаваща моторна лодка, както и да бъдат уведомени компетентните органи – Гранична полиция и Дирекция „Речен надзор”). Водачът ще бъде правоспособно лице над 18 г. – член на екипа по проекта или доброволец от скаутския клуб. 

Екоскаути помагат на дървета в Морската градина във Варна

Днес в морската ни столица ще се проведе една добра инициатира, която има за цел да активизира местните младежки общности да опазв...

Младежите ще гребат в рафтинг лодки (6-8 души), докато ръководителите ще гребат самостоятелно с каяци. През първия ден младежите ще се разпределят по патрули, ще изберат водача на патрула, ще си разпределят задачите и план за действие.

Освен гребната регата през следващата седмица скаутите ще имат и обучение по алпийски техники. Сертифицирани инструктори от СТПД „Академик” ще проведат подготовката на децата и младежите в областта на алпинизма, спелеологията, спасителното дело и първата до-лекарска помощ. Тя ще спомогне и за развиването на редица умения у децата и младежите – изграждане на доверие в хората от екипа, способност за работа и вземане на решения при стресови ситуации и ще позволи на децата да преодолеят своите страхове, като се изправят срещу тях.

В началото на септември младежите ще имат и обучение по комуникационни умения и ще подготвят презентации на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе