Сладки по бабини рецепти и биохрани на фермерския пазар в Русе

44377
Сладки по бабини рецепти и биохрани на фермерския пазар в Русе
Снимка: supichka.com

Първият фермерски пазар отвори врати днес в Русе. Пазарът ще работи всяка събота и отсега се радва на сериозен интерес, а откриването му бе съпроводено с фолклорна програма.

Идеята да има фермерски пазар е на общинското предприятие "Общински пазари", като целта е да се попълни асортимента от продукти, които се предлагат на русенци.

Край на протестите на Топлофикациите

Служителите на "Топлофикация" - Русе и "Топлофикация" - Плевен вече няма да протестират срещу НЕК.  Според инженер Митко Христов...

Сред най-любопитните продукти бяха домашните сладки по бабини рецепти без консерванти, както и изделията от лимец. Имаше дори шоколад, който се прави само от какао, без летицин, и е единственият на Балканите.

Биопроизводители и фермери представиха различни здравословни продукти - студено пресовани масла, тахан, боб и леща, билки и подправки, сокове, вина от арония, биволски месни и млечни деликатеси, козе мляко и сирене, сушени плодове, пчелни продукти, плодове. Според участниците във фермерския пазар българите все повече проявяват желание да се хранят здравословно и природосъобразно. Най-хубавото е, че производители и фермери също са обединени от желанието си да затворят цикъла в областта на екологичното хранене от производството на суровини до създаване на крайния продукт.

Според управителя на "Общински пазари" Кунчо Кунчев това ще бъде мястото, където регионалните фермери ще могат директно да срещнат своите клиенти, а клиентите да се убедят в качеството на тяхната стока и да изкажат предпочитанията и ценовите си очаквания. Пазарът ще се прави само в събота, тъй като продукцията ще бъде предлагана от самите производители, а не от търговци и прекупвачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com