Фантомът се завръща от 6 до 15 март на сцената на Музикалния театър

4396
Фантомът се завръща от 6 до 15 март на сцената на Музикалния театър
Снимка: Национален музикален театър

Един от най-мащабните и зрелищни спектакли на 2019-та, носител на „Кристална лира” за най-добър постановъчен екип – мюзикълът „Фантомът на операта” - се завръща на сцената на Музикалния театър – само от 6 до 15-ти март. Не пропускайте да съпреживеете шедьовъра на Андрю Лойд Уебър на родна сцена в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър.

В ролята на Фантома гледаме Владимир Грудков и Владимир Михайлов (гост –солист). Кристин се изпълнява от младите звезди на театъра: Весела Делчева, Теменужка Трифонова и Християна Лоизу. В ролята на Раул са Денко Проданов и Александър Панайотов. На сцената на зрелищния спектакъл излизат още: Зорница Дамянова и Катерина Тупарова в ролята на Карлота Джудичели; Христо Сарафов и Тодор Велков в ролята на Ришар Фирмен; Румен Григоров (Жил Андре), Георги Ханджиев (Убалдо Пианджи ), Калина Ангелова, Людмила Козарева, Деница Шопова (Мадам Жири), Илона Иванова, Десислава Николова (Мег Жири), Лъчезар Лазаров (Жозеф Буке) и други.

"Фантомът на операта" е нео-готическа романтична история, която ни отвежда на сцената на парижката опера през 19-ти век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките чувства на мистичен герой, обитаващ таен лабиринт под същата сграда. Този, скрит зад бяла маска гений, живее в пълна изолация от света и невидимо ръководи живота в парижката музикална обител. Вечната битка между талант и посредственост е основната тема в тази дълбока и „призрачно“ въздействаща история.

"Фантомът на операта" е най-касовият мюзикъл на британския композитор Андрю Лойд Уебър. За 34 години от премиерата си досега е представен пред 140 млн. зрители на 166 сцени по цял свят. Премиерата му в България е на сцената на Музикалния театър през януари 2019, където продължава да се играе и досега, заради големия зрителски интерес у нас.

За първи път "Фантомът на операта" е поставен в Лондон на 9 октомври 1986 година на сцената на Кралския театър. През 1988 година е премиерата му на Бродуей в театър „Маджестик“, където продължава да се играе и до днес – цели 32 години без прекъсване . През 2012 година мюзикълът достига завидните 10 000 представления и е вписан в Книгата на рекордите на Гинес за най-дълго игран спектакъл на Бродуей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Наградите "Златен кукерикон" 2024 ще са с тема "Кой не знае?"

Връчиха наградите ИКАР 2024: Вижте големите победители (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Изкуството е мир: Вижте посланието на Юн Фосе за Международния ден на театъра

Отбелязваме 100 години от рождението на големия български актьор Георги Попов

Master The Failure Vol. 1: Истории за провала и научените уроци по "трудния" начин

Калина Вълчева е носителят на наградата за куклен театър "СИВИНА"

"Сфумато" стартира собствена подкаст поредица

Връчват наградите СИВИНA в Деня на кукления театър

Артистичният директор на Театър "Оберхаузен" Катрин Медлер поставя спектакъл в Народния театър

Поредицата "Опера в киното" идва в България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена