Наслада с бразилската класическа песен тази сряда

11876
Наслада с бразилската класическа песен тази сряда

Посолството на Бразилия в България организира Рецитал на бразилската класическа песен на сопраното Андрея Маулаз, който ще се проведе на 14.11.2012 г., от 19:00 часа, в Софийската градска художествена галерия, вход свободен.

Андрея Маулаз завършва специалност „Оперно пеене“ в Бразилския университет и започва да гради своята кариера като изпълнител в Националния театър в Бразилия и други театри в страната. През 2011 г. младата певица пристига в България, а в момента взема уроци при българското сопрано Дарина Такова.Тази есен Андрея постига първия си успех у нас, като печели награда за най-добро изпълнение на творба на Парашкев Хаджиев по време на Международния конкурс за оперно пеене „Розата на Евтерпа в Карлово“. Награденото от доцент Людмила Хаджиева изпълнение на арията „Велики Боже“ от операта „Мария Десислава“ можете да чуете тази сряда (14.11.2012 г.) на предстоящия рецитал на Андрея Маулаз в Софийската градска художествена галерия.

Мейси Грей ще представи у нас и най-новия си албум "Talking Book"

Съвсем скоро родните меломани ще видят на живо изпълнителката на "I Try", "Glad You`re Here", "Still" и редица други хитове. Мейси Гре...

Ще й акомпанира Боряна Ламбрева, професор по камерно пеене в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В програмата на рецитала са включени произведения на: Моцарт, Глук, Росини, Дебюси, Форе, Панчо Владигеров, Парашкев Хаджиев, както и специалният акцент върху бразилската класическа музика чрез творбите на: Роналдо Миранда, Клаудио Санторо и Вила Лобос.

За изпълнителите:

Андрея Маулаз е родена в Бразилия, завършва специалност „Оперно пеене“ в Бразилския университет. В концертния й репертоар са ролите на: Розина в „Сватбата на Фигаро“, Мими в „Бохеми“, Микаела в „Кармен“, Дидона в „Дидона и Еней“, Памина във „Вълшебната флейта“, Лола в „Селска чест”. Била е солист в много оратории: „Фантазия за хор, пиано и оркестър” от Бетовен, „Магнификат”, „Коледна оратория” и Kантата 150 от Бах - последната творба е изпълнена на концертно турне в САЩ. Тази година на Международния конкурс за оперно пеене „Розата на Евтерпа в Карлово“, Андрея печели специалната награда за най-добро изпълнение на творба на българския композитор Парашкев Хаджиев. В момента Андрея учи оперно пеене при българското сопрано Дарина Такова.

Боряна Ламбрева е професор по камерно пеене в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, гр. София. Има активна концертна дейност като солист на Пловдивската филхармония. Взема участие в редица камерни концерти и рецитали на известни певци. Участва в почти всички национални и международни конкурси, проведени в България: „Панчо Владигеров“, „Георги Златев“, „Любомир Пипков”, „Христо Бръмбаров”, „Борис Христов” и др. Канена е като пианистка в майсторските класове на Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, Дарина Такова, Каролин Дюма, Вера Немирова, Пол Вайголд и много други.

Ищар идва в България с нов албум

Световноизвестната Ищар Алабина се завръща в България на 13 Април 2013 година, за да представи най-новия си албум „7“, койт...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com