"Прегръдката на ангела" разказва за домашното насилие

867
"Прегръдката на ангела" разказва за домашното насилие
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

„Прегръдката на ангела“ е моно спектакъл, който поставя проблемите на домашното насилие и терзанията на жертвата. Той ще се играе в Бургас на 23 януари. Режисьор е Магдалена Ралчева, а Тезджан Ферад-Джани е в ролята на жертвата на насилие, Ана. Театралната постановка ще е премиерна за Бургас. С част от приходите ще бъде подкрепен съвместният проект срещу домашното насилие, осъществяван от ОДМВР - Бургас, Община Бургас и  Асоциация „Деметра“ - Център за превенция на насилието и престъпността, даващ подслон и закрила на жени и деца.

Всяка трета жена в България е малтретирана, сочат официалните данни. Домашното насилие не е само на физическо ниво, което добавя още скрити жертви в полицейската статистика. Стряскащи са цифрите от миналата година, според които над 25 българки са намерили смъртта си от ръката на своя партньор. Новата година добави още към черната хроника. Още през първите три седмици от новата 2019 година, в резултат на домашно насилие бяха убити две жени, а трета погуби съпруга си, който я тормозел ежедневно в продължение на десетилетия.

"Лоши момчета" с премиера в Бургас

Пиесата „Лоши момчета“ на Рей и Майкъл Кини има премиера в Драматичен театър „Адриана Будевска“. Бургаската пуб...

В много от случаите насилникът вменява чувство на вина в своята жертва, единодушни са специалистите. Те обаче считат, че основното право на жертвите е правото да говорят, противопоставяйки се на домашното насилие, загърбвайки срама и първичният страх.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com