Режисьорът Бойко Илиев строи нов театър в София

70383
Режисьорът Бойко Илиев строи нов театър в София
Снимка: Thinkstock

Опитвам се да осъществя една моя стара мечта. Преди 25 г. създадох първия частен театър у нас. Сега отново искам да направя своя сцена, да имам собствено място. И съм на път да го постигна - наистина строя театър. Това заявява театралният режисьор Бойко Илиев в интервю за "24 часа".

"Реално ни дадоха магазин под наем в пасажа на НДК (това е бившият музикален магазин, в който навремето продаваха техника и грамофонни плочи), който превръщаме в театрална зала. Буквално се строи - изграждат се стени, амфитеатър, сцена със 160 места. Казва се “Нов театър”. Правя го заедно с Александър Урумов, Димитър Стефанов и Цветан Николов", разказва режисьорът.

Стоянка Мутафова на 93

Чудото Стоянка Мутафова днес - на 2 февруари - навършва 93 години! И отново ще бъде на рождения си ден на сцената на Сатирата. Тази го...

По думите му театърът се гради със собствени средства.

"Договорът ни е за 5 г. с опция за още 5, ако всичко е наред и си плащаме редовно наема. Амбицията ми е да направя място, което си заслужава. Когато човек е вътре, да се чувства добре. Винаги съм се чудел защо българските театри са неуютни. Влизаш и дори няма откъде да си вземеш да пиеш една вода. Бързо гонят публиката след края на представлението. Имах възможността да пътувам много по света и да разглеждам чуждите театри. Не само да ги гледам, обичам и да влизам в тях - “Бродуей” в Ню Йорк, “Уест енд” в Лондон. Мечтата ми е да създам пространство по техния пример", казва Илиев.

Очаква се театърът да заработи през март. Програмата ще включва около 45 представления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com