Танцът като революция

1595
Танцът като революция
Снимка: ONE DANCE WEEK

ИТМАРАГ е необикновен мултидисциплинарен спектакъл, посветен на новото поколение египтяни, което се бунтува и иска гласът му да бъде чут. ИТМАРАГ е експлозия, която идва, за да ни покаже, че промяната е възможна, а енергията за нея - достатъчна. Спектакълът на Оливие Дюбоа, един от най-изявените френски хореографи за последните две десетилетия, ще бъде представен на 15 октомври 2021, от 20:00ч, в пловдивския Дом на културата "Борис Христов", като част от програмата на ONE DANCE WEEK 2021.

Билети ще може да намерите на касите на EasyPay в цялата страна, както и онлайн в мрежата на ЕPAYGO. Само на 27 и 28 септември в продажба ще намерите и лимитирано количество от ексклузивния фестивален пропуск, включващ и представянето на ИТМАРАГ. Повече информация ще намерите ТУК.

С правилата за достъп до спектаклите на ONE DANCE WEEK можете да се запознаете ТУК.

ИТМАРАГ е резултат от няколкомесечната работа на френския хореограф Оливие Дюбоа в Египет в партньорство с B’sarya for Arts – независимо пространство в Александрия, което подкрепя млади египетски музиканти и визуални артисти. В новия си спектакъл Дюбоа пресъздава на сцената образа на днешен Eгипет и ни кани да се потопим в атмосферата на "mahraganat - музикален уличен жанр, наричан още "електро-чааби", създаден от младежи в Кайро по време на Египетската революция през 2011 г. Днес "mahraganat" е гласът на цяло едно поколение, a с помощта на осем египетски стрийт танцьори и музиканти Дюбоа пренася този жанр от улицата на сцената. Заглавието на спектакъла е вдъхновено именно от този жанр, а значението му може да бъде преведено като „празнувай!“.

Talaa / طلعة from COD - Compagnie Olivier Dubois on Vimeo.

За Оливие Дюбоа:

Оливие Дюбоа стъпва на сцената на 23-годишна възраст, което мнозина биха приели като "зрял" дебют за един танцьор. Възпитаник на Националния институт за източни езици и цивилизации в Париж, Дюбоа първоначално обмисля дипломатическа кариера. Един ден обаче осъзнава, че има нужда да танцува. И този ден променя всичко. Тялото му притежава изключителна пластичност, а упоритостта и отдадената работа на Дюбоа бързо са забелязани. Така на съвременната сцена във Франция възниква явление, което ще генерира различни лица на танцовото изкуство.

Оливие работи с известния мултидисциплинарен артист Ян Фабр и участва в продукции на компаниите на Саша Валц, Балет Прежокаж, Цирк дьо Солей, Карин Сапорта и други. Едва 25-годишен, Оливие Дюбоа е обявен за един от най-добрите 25 танцови артисти в света от списание Dance Europe.

Основава артистичната компания COD, с която жъне успехи на френската и на международната сцена. Поставя своя творба с награда за хореография (Élégie, 2013) за Националния балет на Марсилия. Между 2014-а и 2017-а е директор на Ballet Du Nord в гр. Рубе, Франция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Връчиха наградите ИКАР 2024: Вижте големите победители (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Изкуството е мир: Вижте посланието на Юн Фосе за Международния ден на театъра

Отбелязваме 100 години от рождението на големия български актьор Георги Попов

Master The Failure Vol. 1: Истории за провала и научените уроци по "трудния" начин

Калина Вълчева е носителят на наградата за куклен театър "СИВИНА"

"Сфумато" стартира собствена подкаст поредица

Връчват наградите СИВИНA в Деня на кукления театър

Артистичният директор на Театър "Оберхаузен" Катрин Медлер поставя спектакъл в Народния театър

Поредицата "Опера в киното" идва в България (ВИДЕО)

Връчват наградите ИКАР на 27 март: Ето кои са водещите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена