Велислава Кръстева изгонила и друг важен човек от Народния театър, още артисти искат да напуснат

17899
Велислава Кръстева изгонила и друг важен човек от Народния театър, още артисти искат да напуснат
Снимка: БГНЕС

Заради скандала с пиара Велислава Кръстева не само Захари Карабашлиев и Явор Гърдев са напуснали Народния театър, а и още хора. Много други имат същото желание, заяви артистът Албена Колева, която е в театъра от 2010 г.

Пред bTV актрисата каза, че Александър Морфов е поискал открит диалог с директора Васил Василев, за да му сподели за проблема с Кръстева, но директорът не си вдигал телефона. Така пред главния режисьор не останал друг избор, освен да надраска вратата на пиара с надпис "Изчезвай!".

Директорът на Народния театър нареди разследване срещу Морфов заради Велислава Кръстева

Скандалът в Народния театър „Иван Вазов“ се разраства. Директорът Васил Василев е наредил вътрешно разследване срещу главни...

Припомняме, че Кръстева е бивш пиар на Ахмед Доган и ДПС, като беше назначена в театъра от Василев - неѝн колега от правителството "Орешарски".

В театъра в момента има подписка за защита на Александър Морфов. "Защитаваме го от това, защото целенасочено се води някаква война с него, водят се нещата натам той да напусне. Вече го е правил няколко пъти. Всеки път, когато си е отивал, Народният театър се е спихвал като балон – и отвърте и отвън", каза Колева.

На въпрос от кого го защитават, след като директорът е бил човекът, който го е върнал в театъра, тя отвърна: "Няма как Васил Василев да го върне – Сашо винаги е бил с нас, винаги е бил в българския театър с огромно присъствие и завинаги ще остане в историята на театъра като човек, който е развивал духа, идеята, магията".

"Не му останаха много други методи. Не може да имаш директор, който споменава 4 пъти името ти в концепцията си за Народния театър при кандидатстването. Назначаваш го за главен режисьор, после не му вдигаш телефона, не разговаряш с него, че има проблем. Разказвал ми го е (б.а. - Морфов) и е споменавал на колеги от Народния театър. Опитвал се е да даде знак за това, но не е бил отразен. Той е емоционален и свръхчувствителен", разкри Колева.

Минеков: В ръководството на Народния театър има и човек от ГЕРБ, който преди време уволних

Служебният министър на културата разкри, че не само бившият пиар на ДПС Велислава Кръстева е лице на ръководна длъжност в Народния теат...

Има такива, които са готови да напуснат, и такива, които са напуснали, добави тя. "Има доста хора, които напуснаха. Например нашата комендантка на салон – човекът, който посреща хората вечер и се грижи за вечерния персонал", каза Колева. Става въпрос за Златка Банева, дългогодишен служител на Народния театър, която вече е във филхармонията. "Напусна, защото г-жа Кръстева и други хора от отдела са отворили вратата ѝ с натиск, за да влязат в нейната стая, когато нея я няма – без да ѝ се обадят, без да искат разрешение. Целта била „ние се разширяваме“. Кои сте вие?", попита актрисата.

"За да се превърне пиарът най-важната събирателна точка – ние да си тръгнем, а пиар да има – аз не знам за какво ще пиарства след това?", добави тя.

"Като че ли г-н Василев не взима никакви мерки. Имам чувството, че с огромно желание продължава да подтиква този скандал и да държи на Кръстева – сякаш тя е най-важна в театъра. Има едно задно желание да бъде изгонен Морфов. Но ние го молим да остане този път. Трябва да има най-малко оставка на г-жа Кръстева. Ако е приятел на театъра, както твърди, може да си подаде оставката по най-човешки начин и да го освободи от тази конфликтна ситуация", заяви Албена Колева.

ОЩЕ: Директорът на Народния театър: Велислава Кръстева не показва партийните си пристрастия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Наградите "Златен кукерикон" 2024 ще са с тема "Кой не знае?"

Връчиха наградите ИКАР 2024: Вижте големите победители (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Изкуството е мир: Вижте посланието на Юн Фосе за Международния ден на театъра

Отбелязваме 100 години от рождението на големия български актьор Георги Попов

Master The Failure Vol. 1: Истории за провала и научените уроци по "трудния" начин

Калина Вълчева е носителят на наградата за куклен театър "СИВИНА"

"Сфумато" стартира собствена подкаст поредица

Връчват наградите СИВИНA в Деня на кукления театър

Артистичният директор на Театър "Оберхаузен" Катрин Медлер поставя спектакъл в Народния театър

Поредицата "Опера в киното" идва в България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена