Владимир Карамазов напуска професията: Най-големият успех е, че извоювах свободата си*

9113
Владимир Карамазов напуска професията: Най-големият успех е, че извоювах свободата си*
Снимка: Facebook

Малко преди спектакъла "Опашката", в който Владимир Карамазов в момента играе, той взима категорично решение, че повече не иска да се занимава с тази професия. И не заради самата професия, а заради нещата, които се случват вътре. Това сподели самият актьор.

"Аз в момента не съм зависим от абсолютно никого и за мен най-големият успех е, че извоювах свободата си. Мога да правя каквото си пожелая, мога да говоря каквото си пожелая и не се страхувам от никого и от нищо. И това действително ми дава сериозен комфорт. Това е най-големият мой успех за последните 10 години - и като човек, и като творец. Това беше много дълъг процес, но аз абсолютно осъзнато преследвах тази свобода", каза Карамазов и допълни: "То не е някак си толкова лесно да бъдеш свободен, трудно е да бъдеш независим".

Владимир Карамазов: Всичко, което излезе от устата на Минеков, беше арогантно и нелепо

"Гледах едно интервю вчера и май все още съм с високо кръвно. За пореден път се убеждавам, че Мария Цънцарова е изключително адекватен ...

"20 години аз прекалено много изтърпях. Понеже това е една професия, в която ние работим заедно прекалено голям кръг хора, всеки със своя си характер, всеки със своите си проблеми, всеки със своите си лудости. И в един даден момент това вече много започна да ме натоварва наистина и се отделих. И всъщност "Опашката" беше представлението, което излезе, точно преди така да затръшна вратата. Явор Гърдев сложи крак пред тази врата и каза "ела". И много се радвам, че така стана, защото в живота на човек нищо не е случайно", разказа Карамазов пред "радио Фокус".

*В петък Владимир Карамазов опроверга категорично информацията, че се отказва от професията. От пълния текст на интервюто пред "Фокус" става ясно, че той е бил пред отказване, но предложението на Явор Гърдев го връща на сцената, като актьорът е категоричен, че оттук нататък ще участва само в независими проекти.

Актьорът коментира и актуалната тема за скандалите около Народния театър "Иван Вазов". "Всъщност, в момента аз няма да кажа нищо по тази тема поради простата причина, че в момента се случват там някакви неща, които са някакви податки този конфликт да се разреши, и затова не искам да наливам масло в огъня. Имам категорично мнение по въпроса, то е много крайно. И единственото, което мога да кажа, е, че ако на някого не му изнася някъде и поради някаква причина не се чувства добре, а пък всички останали се чувстват добре, просто трябва да стане и да си замине, както аз съм го правил многократно. Мисля, че това е най-достойното поведение".

"Когато предишният директор беше в Народния театър (б.р. Мариус Донкин) аз по никакъв начин не харесвах нещата, които се случват там, и начина, по който той ръководи театъра, но имаше голяма част от екипа на театъра, които харесваха как той се справя. И всъщност моето решение беше, че в неговия период от 5 години аз няма да приема нито едно представление и не приех нито веднъж да участвам в този театър. И мисля, че това е най-достойното – просто станах и си заминах. Има достатъчно много сцени, има достатъчно много театри. Има достатъчно много сцени за изява, че ако някой не му отърва, просто да стане и да напусне. Това е моето мнение", допълни Карамазов.

Владимир Карамазов дари 75 000 лв. от своя фотографска изложба на педиатрична болница

Владимир Карамазов представи наскоро своята първа самостоятелна изложба, която беше с мисия, а набраните 75 000 лева дари благотворител...

Той отговори и на въпрос, засягащ разнопосочните мнения и коментари по повод нападението над актрисата Диана Димитрова, конфликтът ѝ с медиите и тезата, че покрай побоя над нея ще се възобнови темата за "Истанбулската конвенция". "Този скандал много прилича на другия скандал. И мога да кажа, че много често хората взимат отношение към нещо, което изобщо нито знаят за него, просто четат някакъв статус във "Фейсбук", взимат го за чиста монета, и вече взимат страна, почват да пишат. Това са пълни глупости. Аз това го отдавам на интелигентност, такава някаква средна интелигентност на хората. Ако ти си над средната интелигентност, винаги ще си зададеш някакви въпроси".

Относно политическата ситуация през последните години и последните месеци Карамазов сподели: "Аз от политика много се пазя да се изказвам, поради простата причина, че аз като гражданин имам някаква позиция, но в никакъв случай не мога да кажа, че аз съм човек, който обстойно се занимава с политиката и следи какво се случва в нея. Не мога да дам решение на въпроса в момента как да излезем от тая политическа криза, а пък и някакси прекалено много време ми заема в пространството и във времето да се занимавам с политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Наградите "Златен кукерикон" 2024 ще са с тема "Кой не знае?"

Връчиха наградите ИКАР 2024: Вижте големите победители (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Изкуството е мир: Вижте посланието на Юн Фосе за Международния ден на театъра

Отбелязваме 100 години от рождението на големия български актьор Георги Попов

Master The Failure Vol. 1: Истории за провала и научените уроци по "трудния" начин

Калина Вълчева е носителят на наградата за куклен театър "СИВИНА"

"Сфумато" стартира собствена подкаст поредица

Връчват наградите СИВИНA в Деня на кукления театър

Артистичният директор на Театър "Оберхаузен" Катрин Медлер поставя спектакъл в Народния театър

Поредицата "Опера в киното" идва в България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена