X
 
 

15 септември - пътят към спасението

151511 5
15 септември - пътят към спасението
Снимка: БГНЕС
15 септември е много важен празник. И то далеч не само за учителите, учениците и техните родители. 15 септември е празник на всички ни и би било хубаво да го усещаме по този начин.

Защото 15 септември е празник на бъдещето. А бъдещето е нещо, от което никой не може да се изолира. То е на всички.

Коларова иска нов учебник по история за 3-ти клас, против е да се ходи без GSM в училище

Замислям се как точно ще се изпълни евентуалната забрана за ползване на мобилни телефони и смартфони в училище. Може би тези учебни зав...

Затова на всички би трябвало да ни е важно какво се случва днес, какво начало е 15 септември и какво ще дойде след него.

Образованието е един от стратегически най-важните елементи за просперитета, сигурността и идентичността на един народ и една държава. На всеки 15 септември започва един цикъл от борбата утрешните поколения, които ще поемат отговорността да запазят и развият България, да израснат знаещи, можещи и мислещи.

От изключителна важност е това, което се случва зад стените на училищата. За всички, не само за онези, чиито деца са ученици. Едно общество трябва да се стреми да предаде на новите поколения своите традиции, култура, знания и ценности. В най-голяма степен тази база се поставя в училище. Висшето образование е с не по-малка значимост, но естественият ход на формирането на характера и интелигентността на един човек дава предимство на средното образование.

В този процес второстепенни роли няма. Важни са и учителите, и родителите, и нагласата на обществото. Именно затова на всеки от тези фактори трябва да се обърне внимание. Учителите - да получават достойно и адекватно заплащане за трудната задача, с която са се нагърбили, родителите - да бъдат убедени да възпитават децата си, че знанието е ценност и сила, а обществото - да прозре, че трябва да оказва повече подкрепа и да бъде по-чувствително към проблемите на българското образование.

500 полицаи ще се грижат за реда около училищата на 15 септември в София

Около 500 служители на реда ще се грижат за нормалното протичане на първия учебен ден - 15 септември. Това съобщи началникът на охранит...

Защото 15 септември всеки път е ново начало. Новото начало на надеждата, че утрешният ден ще бъде по-добър от днешния.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Ебахти и наглеца е Българина. Цял живот си чопли носа пръст не помеъдва да оправи жалката си държавица, само далаверки го интересуват, съсипва всички и с цялата си наглост прехвърля цялата отговорност на младите. За да може после тях да обвини че, е зле положението.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Колкото е по-образован и интелигентен народът, толкова по-безсилни ще са комунистите с лъжливата си пропаганда. Затова те всякога избиват и преследват интелигентните и честни хора.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  На добър час,драги първолаци,пожелайте си,политиците да ви направят наистина български буквари!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  АБЕ МВР ВЗЕЛО СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ ЗА 15 СЕПТЕМВРИ. А ЗА 20 ОКТОМВРИ ИЛИ 17 МАРТ ? ДОРИ НА ТЕЗИ ДАТИ ЩЕ ИМАМЕ ЗАКЪСНЯВАЩИ УЧЕНИЦИ , КОЙТО ЩЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ. НЕ ДНЕС. ДНЕС МАЛКИТЕ СА С РОДИТЕЛИТЕ СИ И НЕ БЪРЗАТ. ГРУПА ОЛИГОФРЕНИ СИ ПРАВЯТ РАЛИ В ГРАДОВЕТЕ ВСЕКИ ДЕН. ШОФИРАТ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ И НЕ СЕ ВЪЛНУВАТ , ЧЕ ИДВА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. МВР ДЕЙСТВА НА ПАРЧЕ , ДЪРЖАВАТА СЕ ПРАВИ НА Л виж още ›› УДА , ДО ПОРЕДНАТА ТРАГЕДИЯ. ТОГАВА ВСЕКИ НИ ЛУК ЯЛ НИ МИРИСАЛ
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ВЪПРОСЪТ ЗА ТЕЗИ ОЛИГОФРЕНИ ПО ПЪТЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЯМА ДА СЕ ПОСТАВИ ОТКРИТО ДНЕС. КАК Е ВЪЗМОЖНО ДЪРЖАВАТА ДА НЕ МОЖЕ ДА ОЗЪПТИ ТЕЗИ ХОРА. ? ТЕ НЕ СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. ТЕ СА СТРОГО ОПРЕДЕЛЕНА БРОЙКА ПЛЮС/МИНУС.КЪДЕ СА ПРЕЯЛИТЕ С ЛУКАНКИ ЧИНОВНИЦИ ОТ 12939393030320 ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ? ВИЖДАМЕ , ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ПОБЪРКАНА И НЕ СЕ ВЪЛНУВА ОТ ТЕЗИ ОЛИГОФРЕНИ , КОЙТО СА ЕДИН ВИД ТЕРОРИСТИ И НЯМА КО виж още ›› Й КАТЕГОРИЧНО ДА НАПОМНИ НА ДЪРЖАВАТА , ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Това е началото на пътя. След 15 год, идва етап Терминал 2 на летище София и после идва спсението.