15 септември - пътят към спасението

152087
15 септември - пътят към спасението
Снимка: БГНЕС

15 септември е много важен празник. И то далеч не само за учителите, учениците и техните родители. 15 септември е празник на всички ни и би било хубаво да го усещаме по този начин.

Защото 15 септември е празник на бъдещето. А бъдещето е нещо, от което никой не може да се изолира. То е на всички.

Коларова иска нов учебник по история за 3-ти клас, против е да се ходи без GSM в училище

Замислям се как точно ще се изпълни евентуалната забрана за ползване на мобилни телефони и смартфони в училище. Може би тези учебни зав...

Затова на всички би трябвало да ни е важно какво се случва днес, какво начало е 15 септември и какво ще дойде след него.

Образованието е един от стратегически най-важните елементи за просперитета, сигурността и идентичността на един народ и една държава. На всеки 15 септември започва един цикъл от борбата утрешните поколения, които ще поемат отговорността да запазят и развият България, да израснат знаещи, можещи и мислещи.

От изключителна важност е това, което се случва зад стените на училищата. За всички, не само за онези, чиито деца са ученици. Едно общество трябва да се стреми да предаде на новите поколения своите традиции, култура, знания и ценности. В най-голяма степен тази база се поставя в училище. Висшето образование е с не по-малка значимост, но естественият ход на формирането на характера и интелигентността на един човек дава предимство на средното образование.

В този процес второстепенни роли няма. Важни са и учителите, и родителите, и нагласата на обществото. Именно затова на всеки от тези фактори трябва да се обърне внимание. Учителите - да получават достойно и адекватно заплащане за трудната задача, с която са се нагърбили, родителите - да бъдат убедени да възпитават децата си, че знанието е ценност и сила, а обществото - да прозре, че трябва да оказва повече подкрепа и да бъде по-чувствително към проблемите на българското образование.

500 полицаи ще се грижат за реда около училищата на 15 септември в София

Около 500 служители на реда ще се грижат за нормалното протичане на първия учебен ден - 15 септември. Това съобщи началникът на охранит...

Защото 15 септември всеки път е ново начало. Новото начало на надеждата, че утрешният ден ще бъде по-добър от днешния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com