32 ще са маломерните паралелки в 10 училища в община Асеновград

21995
32 ще са маломерните паралелки в 10 училища в община Асеновград
Снимка: Actualno.com

Общо 32 ще са маломерните паралелки, разпределени в 10 учебни заведения на територията на община Асеновград. Предложението за утвърждаването им от Общинския съвет в града бе поставено от заместник- кмета Мюмюн Алиджик, съобщи кореспондентът ни в града.

Първоначалното бяха вписани общо 30 маломерни паралелки. По- късно към списъка бяха прибавени още две за ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград. За тях Регионалният инспекторат по образованието в Пловдив препоръча те да бъдат слети. Ако това бе направено, обаче, броят на учениците в тях щеше да надвиши 33. Затова общинските съветници на града прецениха, че е по-добре тези две маломерни паралелки да останат като такива.

Паметникът на Ботев в Асеновград ще стои в парка до училището с неговото име

На официално публично обсъждане асеновградчани единодушно решиха бюст-паметникът на революционера Христо Ботев да бъде разположен в гра...

В ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград маломерните паралелки ще да три. Броят на децата в тях ще е между 14 и 16. В ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград в една маломерна паралелка ще се учат общо 15 ученици. В ОУ „Райна Княгиня“ (квартал „Горни Воден“) маломерните паралелки ще са четири, с брой на подрастващите от девет и 15. В ОУ „Панайот Волов“ (квартал „Долни Воден“) паралелките с брой на децата под определения минимум ще са пет. В тях учениците ще са разпределени от 13 до 16 деца в клас.

Най-голям ще е броят на маломерните паралелки в ОУ „Отец Паисий“ в село Мулдава. Там през новата учебна година те ще са осем. Учениците в тях ще са разпределени от шест в първи клас до 15 в четвърти клас.

Седем ще са маломерните паралелки в ОУ „Климент Охридски“ в село Златовръх. Броят на децата в тях ще е между седем и 12. В ОУ „Отец Паисий“ в Тополово, ОУ „Асен Златаров“ в Боянци и подготвителната група в село Нови извор ще има по една маломерна паралелка, съответно със 17, 16 и 8 деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com