500 полицаи ще се грижат за реда около училищата на 15 септември в София

23181
500 полицаи ще се грижат за реда около училищата на 15 септември в София
Снимка: Getty Images / Guliver

 

Около 500 служители на реда ще се грижат за нормалното протичане на първия учебен ден - 15 септември. Това съобщи началникът на охранителна полиция Борислав Муеров във връзка с мерките, които столичната полиция е предприела.

До момента униформените са провели срещи и консултации със служителите от Столичния инспекторат по образование във връзка с изготвянетот на план за действие по осигуряване безопасността на учениците. Всички кметове по общини също са взели участие в консултациите, както и директорите на 226 учебни заведения.

Предстои подобна среща да бъде осъществена на 10 септември и с частните охранителни фирми в училищата, чийто акцент ще бъде пропускателният режим на 15 септември.

Фандъкова обеща до 15 септември Ларгото да бъде подготвено за зимата

До началото на учебната година Ларгото ще бъде подготвено да посрещне есенно-зимния сезон. Това обещание дадоха служебният министър...

В момента работи екип, който прави огледи около всички училища и детски градини във всички райони във връзка с първия учебен ден. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Следят се пешеходните пътеки, както и други проблеми от гледна точка на инфраструктурата – знаци, светофари и т.н. Задачата е да се вземат мерки преди 15 септември, за да е безопасно и удобно за децата.

„Както всяка година инспекторатът ще организира миене на дворове и разчитаме на полицията, че отново ще има засилено полицейско присъствие и че „Пътна полиция” ще бъде на линия”, каза още Фандъкова. 

Зам.-шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев съобщи, че в момента тече акция по контрол на сигурността по пешеходните пътеки в района на училищата. Извършена е проверка и на маркировката и пътните знаци в тези райони, информира Дарик радио.

Коларова иска политиката вън от българското училище

Политиката трябва да бъде вън от българското училище и директорите, и училищата да не бъдат предмет на междупартийна конкуренция. Образ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com